GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

DİKO seçim kampanyasına 'saldırgan' başladı

DİKO seçim kampanyasına 'saldırgan' başladı

DİKO'nun, 22 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimlere yönelik seçim kampanyasına "saldırgan" başladığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 21/03/16 10:31
okuma süresi: 4 dak.
DİKO seçim kampanyasına 'saldırgan' başladı
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, "DİKO Saldırgan Başladı- Nikolas Papadopulos, Hükümet, DİSİ ve AKEL'e Karşı Stratejik Yüksek Tonlar" başlıklı haberinde DİKO'nun, dün, resmi bir şekilde milletvekilliği seçimi mücadelesine başladığını yazdı.

Gazete DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos'un, parti adaylarının tanıtıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, Anastasiadis hükümetine, DİSİ ve AKEL'e yoğun eleştiriler yönelttiğini belirtti.

Habere göre DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos konuşmasında, DİSİ ve AKEL'e yönelik karanlık finansmanların başkanlık seçimlerinin sonuçlarını belirlediğini, dolambaçlı yollardaki yüz milyonların arkasında saklı olan çıkarların şikayet edilmesi, gerçeğin ortaya çıkarılması ve ekonominin yıkılmasındaki sorumluların cezalandırılması için baskı yapılması gerektiğinden bahsetti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, DİSİ ve AKEL'in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC'nin yükseltilmesine olanak tanıdığı, buna göz yumduğu zamanlarda buna karşı durulması, "Kıbrıs Cumhuriyeti'"ni korumaları ve kendilerine empoze edilmek istenen değil, istedikleri çözümü talep etmeleri gerektiğini savunan Papadopulos, DİSİ ve AKEL'i, Annan Planı'nın tekrarlanmasını istemekle eleştirirken DİSİ ve AKEL'in, bunu halka söylemekte korktuğunu da ifade etti.

Papadopulos, çözümün, yaşayabilir, işlevsel, uluslararası hukuka, AB ilkelerine, insan haklarına, demokratik haklara, temel özgürlüklere saygı duyması, Kıbrıs helenizminin devamını garanti altına alması gerektiğini yinelerken çözümün, "Kıbrıs Cumhuriyeti'"nin devamını garanti altına alması gerektiğini, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, bunu yapmak yerine, aşamalı olarak, tolerans ve eylemleriyle "Kıbrıs Cumhuriyeti'"nin varlığının değerini düşürdüğünü, Cumhurbaşkanı Akıncı ve KKTC'yi de yükselttiğini belirtti.

Papadopulos konuşmasında ayrıca hükümetin, "başarılı bir hikaye" şeklinde kutlama yaptığı bir dönemde fakirlik, işsizlik, eşitsizliğin bulunduğunu, hükümet ve DİSİ'nin, hükümetin ekonomisinin iyileştiği için kutlama yaptığını, DİKO olarak kendilerinin ise, bunu, insanların yaşam kalitelerinin iyileştiği zaman yapacaklarını söyledi.

KİPRİANU DOĞRU ÇÖZÜMDEN VE SEÇİMLER IŞIĞINDA İMAJ YARATMA OYUNLARINDAN BAHSETTİ

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun gerek çözüm, gerekse seçimlere yönelik açıklamasına yer verdi.

Habere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "halkımız, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar, doğduğumuz bu yerde, yok olma tehdidi olmaksızın, yaşamayı istiyorsa, tek yol doğru çözümdür" ifadesini kullandı.

Kiprianu açıklamasında ayrıca bazı kişilerin, müzakerelerdeki her ilerlemeyi öldürmek için beyazı siyah yapmayı tercih ettiğini ifade etti.

Seçimler ışığında, imaj yaratma oyunlarının da başladığının görülmekte olduğunu ifade eden Kiprianu halkın, taahhütlere karnının tok olduğunu, gerçeklere susadığını belirtti.

Çözüm için yolun hala daha uzun olduğunu yineleyen Kiprianu ilk önce Kıbrıs sorununa iç boyutlarına ilişkin konularda başarı sağlanması gerektiğini söyledi.

Kiprianu sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Akıncı'yı, Rum tarafının tezleri konusunda, müzakere masasında ikna etmeleri için güçlü argümanların seferber edilmesine de gereksinim olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.