GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Anastasiadis: "Türkiye-AB görüşmesi çözüm çabalarını engellemeyecek"

Anastasiadis: "Türkiye-AB görüşmesi çözüm çabalarını engellemeyecek"

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye ile AB arasında, Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılması konusunda yapılan anlaşma ve yürütülen görüşmelerin Kıbrıs sorununun çözümü çabalarını engellemeyeceğine inandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 28/04/16 12:22
okuma süresi: 1 dak.
Anastasiadis: "Türkiye-AB görüşmesi çözüm çabalarını engellemeyecek"
A- A A+

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, dün, Türkiye ile AB arasında vize anlaşması ve müzakere başlıklarının açılması konusunda değerlendirmede bulundu.

Habere göre Anastasiadis, Türkiye ile AB arasında vizelerin kaldırılması konusunda yapılan anlaşma ve yürütülen görüşmelerin Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerini etkileyeceğini düşünmediğini belirtirken, AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada "Kıbrıs sorununu çözülmeden Türkiye'nin müzakere başlıklarının açılmayacağı" şeklindeki açıklamayı da değerlendirdi.

Komisyon'un açıklamasının "kendi tezleriyle tamamen uyuştuğunu" vurgulayan Anastasiadis, "bu sebepten ötürü açıklamayı memnunlukla karşıladıklarını belirtti.

Anastasiadis ayrıca, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'un da bu görüşü istikrarlı bir şekilde desteklemekte olduğunu iddia etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.