GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney'de kanser hastalarına geri dönüşümle destek

Güney'de kanser hastalarına geri dönüşümle destek

Güney Kıbrıs'ta uygulanan geri dönüşüm programından elde edilen gelir, Kıbrıs Kanser Hastaları ve Dostları Derneği PASYKAF'a kaynak oluşturuyor.

Yayın Tarihi: 05/05/16 16:06
okuma süresi: 2 dak.
Güney'de kanser hastalarına geri dönüşümle destek
A- A A+
Geri dönüşüm programından sorumlu Marinos Sakkou, Kıbrıs Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ada genelinde faaliyet gösteren Kıbrıs Kanser Hastaları ve Dostları Derneği PASYKAF'ın, giysi geri dönüşümlerinden elde edilen bütün geliri, yardım için bir kaynak olarak kullandığını bildirdi.

Kıbrıs Haber Ajansı'nı sorularını yanıtlayan Sakkou, geri dönüşüm programının pilot olarak 2013'te 30 geri dönüşüm bidonuyla başladığını söyledi.

Bugün Kıbrıs'ın hükümet kontrolü altındaki bölgede 340 geri dönüşüm bidonu yerleştirildiğini açıklayan Marinos Sakkou, geri dönüşüm bidonlarının 2016 içerisinde her yere yerleştirilmesinin beklendiğini kaydetti.

İnsanların ihtiyaçları olmayan çeşitli eşyaları, daha çok giysi ve ayakkabıları bidonlara koyduklarını ifade eden Sakkou, "En iyi eşyaları seçiyoruz ve PASYKAF yardım mağazalarında düşük fiyatlarla satıyoruz" dedi.

Bütün eşyalar mağazalar için seçilmediğinde ne olduğu sorusuna Sakkou, Kıbrıs'ta satılamayanların geri dönüşüm için yurt dışına gönderildiğini anlattı.

1200 TON EŞYA YURT DIŞINA GÖNDERİLDİ

Yurt dışına gönderilenlerin miktarı konusunda da Marinos Sakkou, 2013'ten 2015'e kadar üç yıl içinde yaklaşık 1200 ton eşyanın yurt dışına gönderildiğini bildirdi.

Fabrikada eşyaların yeniden bir seçilme sürecine girdiğini, bazı eşyaların bir kez daha satılmaya gönderildiğini, geri kalanının geri dönüşüm için kullanıldığını açıklayan Sakkou, PASYKAF'da bütün sürecin esasen gönüllülerle yapıldığını, yaklaşık 100 gönüllünün mağazalarda, bazılarının da eşya depolarında bulunduğunu söyledi.

Gelirin nasıl kullanıldığıyla ilgili bir başka soruya da Sakkou, "PASYKAF mağazalardan elde edilen bütün geliri kanser hastaları için kullanıyor" yanıtını verdi.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.