GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kasoulidis: "Vize serbestliği ile ilgili muafiyet veya askıya alma gibi senaryolar var"

"Vize serbestliği ile ilgili muafiyet veya askıya alma gibi senaryolar var"

Rum Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, tüm vatandaşlarının AB'ne vize serbestliği konusuyla ilgili Kıbrıs hükümetinin aklında birçok senaryo olduğunu söyledi. Basına açıklamalarda bulunan Kasoulides, Avrupa Konseyi'nin alacağı kararın nitelikli çoğunlukla olacağını, Kıbrıs'ın kendi ulusal çıkarlarını korumak için örneğin muafiyet, kısmi veya tümden askıya alma ve hatta tek taraflı beyan sunabileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 06/05/16 07:36
okuma süresi: 2 dak.
"Vize serbestliği ile ilgili muafiyet veya askıya alma gibi senaryolar var"
A- A A+
Kasoulides, Lefkoşa'nın yol haritası sürecinin tamamlanmasını beklediğini, Türkiye için koyulan bütün 72 kriterin yerine getirilmesi gerektiğini, 'gerekli olan önemli konuların olduğunu' vurguladı.

Dışişleri Bakanı, Kıbrıs Cumhuriyeti'ne gelen Türk vatandaşlarına vize kaldırılırsa, Kıbrıs'ı da dâhil edilecek bir Geri Kabul Anlaşması üzerine anlaşma sağlanmasının kaçınmaz olduğunu, böylece Lefkoşa'nın adayı ziyaret hakkı olmayan vatandaşları geri gönderebileceğini kaydetti.

Ioannis Kasoulides, yerine getirilmesi gereken diğer koşullar arasında bütün AB üyesi ülkelere etkin adli işbirliği ve polis yetkilileri arasında işbirliği, Europol'le işbirliği, veri koruması, yolsuzluk ve AB standartlarına uyumlu anti-terörizm yasası bulunduğuna dikkat çekti.

Kasoulides, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin her durumda nasıl hareket edeceğini bildiğini ve aklında birçok senaryolar bulunduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı, örneği eğer yukarıdaki kriterler uygulanmazsa o zaman Kıbrıs Cumhuriyeti'nın vize serbestliği aleyhine oy kullanacağını, kriterin bir uygulaması olursa Kıbrıs'ın ulusal çıkarlarını koruması gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki son gelişmelerin Kıbrıs sorununu etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Dışişleri Bakanı, öyle bir şeyin olmayacağını umduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.