GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Türkiye'deki gelişmeler Güney Kıbrıs'ta gündemin ilk sırasında yer aldı

Türkiye'deki gelişmeler Güney Kıbrıs'ta gündemin ilk sırasında yer aldı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerinden ayrılacağına açıklaması, Rum tarafında gündemin ilk sıralarına oturdu. Siyasi partiler görüş belirtirken, Rum gazeteleri de haberleri geniş ve genelde manşetten verdi.

Yayın Tarihi: 06/05/16 09:54
okuma süresi: 4 dak.
Türkiye'deki gelişmeler Güney Kıbrıs'ta gündemin ilk sırasında yer aldı
A- A A+

Fileleftheros "Erdoğan Davutoğlu'nu Yedi" başlığıyla birinci sayfasından fotoğraflı duyurduğu ve iç sayfasında geniş ölçekte değerlendirdiği haberinde, TC Cumhurbaşkanı ile Başbakanı arasındaki ilişkilerin bir süredir gergin olduğunu yazdı. Gazete, Erdoğan ve Davutoğlu anlaşmazlığının "Erdoğan'ın yalnız AK Parti değil ülkenin tamamı üzerinde hakimiyet kurma hırsını yansıttığı" yorumunu yaptı.

Gazete, "Erdoğan'a Söylediler, AB Anlasın… Türkiye'deki Siyasi Gelişmeler Lefkoşa'da Endişe Yaratıyor" başlıklı haberinde ise DİSİ ve AKEL'in Türkiye'deki siyasi gelişmelerden duyduğu endişeyi açıkladığını yazdı.

DİSİ

Habere göre, DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis, Davutoğlu'nun istifasıyla birlikte Türkiye'deki iç gelişmelerden endişe belirterek, "Türkiye Kıbrıs'la ilgili cesur kararlar almalı. Güvenlik, Toprak ve Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili diğer birçok şey Türkiye'ye bağlı. Bu gelişmelerin Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri etkilememesini diliyoruz" dedi.

AKEL

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise "Tayyip Erdoğan'ın despotça, demokratik çerçeve dışına çıkan şekilde hareket ettiği artık ortadadır. AB'nin Türkiye'yle görüşürken bunları dikkate alması gerek. Erdoğan'ın artık demokratik çerçevenin dışında hareket ediyor olması AKEL'i endişelendiriyor" yorumunda bulundu.

Simerini, manşete çektiği haberini "Sultan, Ahmet'i De Yedi… Erdoğan Davutoğlu'nu İstifaya Zorladı… Türkiye'de Yeni Siyasi Belirsizlik… Cumhurbaşkanı Şimdi Türkiye'de Mutlak Hükümdar, Bütün Kurumlar Kontrolünde" başlık ve spotlarıyla aktardı.

Gazete, iç sayfasında Davutoğlu'nun ilgili açıklamasını, Türk ve dünya medyasına düşen haberleri ve Rum tarafının tepkilerini bir tam sayfaya yaydı.

KASULİDİS

Türkiye'deki gelişmelerin Rum tarafına da yan etkileri olduğunu savunan gazeteye göre, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis "Türkiye'deki iç durumun Kıbrıs sorununu etkilememesini umuyoruz. Politikayı Erdoğan belirler, her şeye gücü yeter, her şey kendisine bağlıdır tutumu doğruysa, etkilememesi gerek" ifadesini kullandı.

Haravgi de haberi manşetten "Sultan Bir Veziri Daha Yedi" başlığıyla yansıttı. İç sayfasında detaylandırdığı haberinde, Davutoğlu'nun ilgili açıklamasına ve AK Parti'nin 22 Mayıs'ta düzenlenecek olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını seçeceği haberine yer veren gazete Kiprianu'nun ilgili açıklamasını ise "AKEL Genel Sekreteri: Erdoğan'ın Despotça Hareket Ettiği Aşikardır" başlığıyla aktardı.

Politis haberi ön sayfasından "Davutoğlu Dayanamadı… Türkiye Yeni Siyasi Kriz Sancısında" ve iç sayfasında ise "Saray Birini Daha Yedi… AKP, 22 Mayıs'ta Davutoğlu'nun Aday Olmayacağı Olağanüstü Kongreye Gidiyor"

Alithia birinci sayfasından fotoğraflı aktardığı haberine Davutoğlu'nun "İlkelerim Müzakere Edilebilir Değil" sözünü başlık yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.