GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

DİSİ'li bakanlar seçim görevinde

DİSİ'li bakanlar seçim görevinde

Güney Kıbrıs'ta milletvekilliği seçimlerinin gerçekleştirilmesine iki hafta kala Rum bakanlar da harekete geçti. DİSİ ile AKEL arasındaki söz kavgası ise şiddetini artırdı.

Yayın Tarihi: 06/05/16 11:52
okuma süresi: 2 dak.
DİSİ'li bakanlar seçim görevinde
A- A A+
Politis gazetesinin "Bakanlar Da Seçimler İçin Silah Altında… Başkan Anastasiadis ve DİSİ Başkanı Tarafından Talimatlar Verildi" başlığıyla manşetten verdiği haberine göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis 4 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, bakanlara, sessizliklerine son vererek, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili konuları gündeme getirildiği tartışmalara müdahalede bulunmalarını istedi.

Bakanların aynı sebepten ötürü DİSİ ofisine çağrıldığını ve DİSİ Başkanı Averof Neofitu başkanlığındaki görüşmeye oturduklarını kaydeden gazete, DİSİ'nin Anastasiadis hükümetini sandığa giden yolda iyi bir şekilde değerlendirebileceği bir "silah" olarak kabul ettiğini de aktardı.

Haberde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos arasındaki tartışmanın bir tesadüf olmadığı ve Kasulidis'in aldığı talimatlar temelinde harekete geçtiği belirtildi.

DİSİ İLE AKEL ARASINDAKİ KAVGANIN ŞİDDETİ ARTIYOR

Öte yandan Simerini gazetesi DİSİ ile AKEL arasındaki söz kavgasının şiddetinin giderek arttığını yazdı.

Habere göre, DİSİ Başkanı Neofitu, son günlerde her partinin niyet ve hayallerinin gün yüzüne çıkmaya başladığından söz etti.

AKEL'in Hristofyas hükümetinin politikalarını geri getirmenin hasretini çektiğini ve bunu gizlemediğini belirten Neofitu, istikrarlı bir perspektif seçmek yerine bu politikalara geri dönmeye karar vermenin halkın takdiri olduğunu söyledi.

AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis ise verdiği yanıtta, Neofitu'nun, vatandaşların önümüzdeki seçimlerde ekonomi için bir yıkım olan mevduat tıraşlarını ödüllendirmesi gerektiğinde ısrar ettiğini belirtti.

Lukaidis açıklamasının devamında DİSİ'nin icraatlarından örnekler vererek, Neofitu'ya eleştirilerini sürdürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.