GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

İstanbul'daki kriz büyüdü, Anastasiadis randevularını iptal etti

İstanbul'daki kriz büyüdü, Anastasiadis randevularını iptal etti

BM İnsani Zirve Toplantısı nedeniyle İstanbul'da bulunan Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis'in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın zirve çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen yemeğe katılmasıyla başlayan kriz büyüdü. Tüm randevularını iptal eden Anastasiadis adaya dönüyor.

Yayın Tarihi: 24/05/16 13:11
okuma süresi: 3 dak.
İstanbul'daki kriz büyüdü, Anastasiadis randevularını iptal etti
A- A A+
Kıbrıs Postası

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM İnsani Zirve Toplantısı nedeniyle İstanbul'da verdiği yemeğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı davet etmesiyle başlayan kriz büyüdü.

Zirve için İstanbul'da bulunan ve Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yemeğe davet edilmesi üzerine dün akşamki yemeğe katılmayan Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis, tüm randevularını iptal etti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak için gittiği İstanbul'dan, önceden planlandığı gibi yarın değil bugün ayrılacağı bildirildi.

Bu arada Anastasiadis'in, önümüzdeki perşembe günü, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile yapacağı görüşmeyi de iptal ettiği haber verildi.

Rum haber kaynakları, BM'nin organizatörlüğü ve Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın dün aniden İstanbul'a gitmesinin ardından, planlandığı gibi yarın değil, bugün İstanbul'dan ayrılacağını haber verdi.

Habere göre Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirveye katılanlar onuruna verdiği yemeğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın katılacağı konusunda bilgilendirilmesinin ardından, dün akşam yemeğe katılmamaya karar verdiğini söyledi.

Habere göre, Anastasiadis'in bu gelişmelerin ardından, önümüzdeki perşembe günü Eide ile yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini dile getiren Hristodulidis, cuma günü yapılacak olan liderler görüşmesi konusunda da ortada bazı endişeler olduğunu sözlerine ekledi.

Haberde Anastasiadis'in İstanbul'daki temasları çerçevesinde bugün önce Finlandiya, ardından da Lübnan başbakanları ile ikili temaslarda bulunduğu, öğle üzeri de Fener Rum Patriği Bartholomoes ile görüşmek için Fener Rum Patrikhanesine gitmesinin beklendiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletleri de protesto eden Anastasiadis, İstanbul'dan ayrılarak adaya dönüyor.

Yemek daveti gelişmesinin ardından Kıbrıs Rum tarafı Türk tarafını prosedürü ihlal etmekle itham etmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.