GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Haq: "BM İstanbul'da görüşme ayarlamadı"

Haq: "BM İstanbul'da görüşme ayarlamadı"

Birleşmiş Milletler Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Genel Sekreter Ban Ki-moon ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da verdiği yemeğe birlikte katılmalarına bir açıklama getirdi.

Yayın Tarihi: 25/05/16 12:17
okuma süresi: 2 dak.
Haq: "BM İstanbul'da görüşme ayarlamadı"
A- A A+
Birleşmiş Milletler Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Genel Sekreter Ban Ki-moon ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da verdiği yemeğe birlikte katılmaları konusunda söyleyeceği bir şey olup olmadığı sorusuna, "Bu Birleşmiş Milletlerin ayarladığı bir durum değildi" şeklinde konuştu.

Hag yarınki liderler görüşmesini iptal etmesine yol açan diplomatik olayla ilgili şöyle devam etti:

"Bildiğimiz kadarıyla Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı Dünya İnsani Zirvesi'nde katılımcı değildi. Ancak akşam yemeğini düzenleyen Türkiye Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine katılmıştır.

"Genel Sekreter de orada misafir olarak bulunuyordu. Ama dediğim gibi bu düzenlemeyi Türkiye hükümeti yaptı. Bu Birleşmiş Milletler'in düzenlediği bir akşam yemeği değildi."

"RESMİ HABER ALMADIK"

Kıbrıs'ta iki lider arsında planlanan görüşmenin iptal edilmesini de yorumlayan Haq, "Bu konuda herhangi bir resmi haber almadık" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu önemli zamanda Genel Sekreter, süreçte çok şeyler elde eden iki liderin büyük cesaret ve azim gösterdiklerinin altını çizmek ister. Dolayısıyla Genel Sekreter liderlerin gelecek aylarda bütün Kıbrıslıların yararına çabalarını iki kat artırmalarını teşvik eder."

Anastasiades ve Akıncı, Kıbrıs'ın federal bir çatı altında yeniden birleştirilmesi amacıyla geçen yıl mayıs ayında müzakerelere başlamışlardı.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.