GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: "Britanya ile ilişkilerimiz özel ilişkilerdir"

Anastasiadis: "Britanya ile ilişkilerimiz özel ilişkilerdir"

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, İngiltere'deki referandum sonucuna saygı duymak gerektiğini belirtti. Anastasiadis, Britanya ile İngiliz Uluslar Topluluğu çerçevesindeki ilişkileri ise "özel ilişkiler" olarak niteledi.

Yayın Tarihi: 24/06/16 12:30
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: "Britanya ile ilişkilerimiz özel ilişkilerdir"
A- A A+

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, İngiltere'de dün gerçekleştirilen Brexit referandumu sonucunda, İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde ortaya çıkan kararı değerlendirdi.

Anastasiadis, bugün Solea bölgesinde meydana gelen yangınla mücadele sırasında yaralanan ve Lefkoşa Devlet Hastanesinde tedavi gören üç kişiyi ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Anastasiadis, Kıbrıs ve Britanya arasında İngiliz Uluslar Topluluğu çerçevesindeki ilişkileri "özel ilişkiler" olarak niteledi.

Anastasiadis, Birleşik Krallık ile ilişkilerin önemli seviyede derinleştiğini belirtti.

"PANİK YARATILMAMALI"

Referandum sonucu nedeniyle "panik" yaratılmaması gerektiğine işaret eden Anastasiadis, tüm AB üyesi ülkelerin gelecek AB Zirvesi'nde takip edilecek politikayı çizeceklerini açıkladı.

Anastasiades, referandumun sonucunun "halkın kararı/ talimatı olmasından dolayı saygı duyulması gereken bir sonuç" olduğunu söyledi.

Ortaya çıkan sonucun panik yaratmaması gerektiğini ifade eden Anastasiades, İngiliz Ulusal Topluluğu çerçevesinde "Britanya ile özel ilişkilerimiz var " dedi.

Britanya`nın Avrupa Birliği'nden çıkması amacıyla bir süreç takıp edilmesi gerektiğini belirten Nikos Anastasiadis, bunun için de zaman gerektiğini ve bu süreç içerisinde, yapılacak istişarelerde Britanya ve AB arasındaki ilişkilerin belli olacağını açıkladı.

Durumun nasıl şekilleşeceğine görene kadar herkese sakin olma çağrısında bulunan Anastasiadis, üye ülkelerin, birlik içinde konu üzerinde bir politika çizeceklerini söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.