GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs bonoları Brexit'ten etkilenmedi

Kıbrıs bonoları Brexit'ten etkilenmedi

Brexit sonuçlarına rağmen Kıbrıs bonoları satışı etkilenmeden işlem gördü.

Yayın Tarihi: 25/06/16 09:35
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs bonoları Brexit'ten etkilenmedi
A- A A+

Avrupa Birliği`nden çıkmak ya da kalmak için dün yapılan referandumda İngilizlerin çoğunluk kararları nedeniyle bir kargaşa yaşanmasına rağmen Kıbrıs bonoları bu durumdan etkilenmeden işlem gördü.

Kıbrıs Haber Ajansı`nın (KHA) elde ettiği verilere göre, vadesi 2022`de sona erecek yedi yıllık bonolar dün öğleden sonrayla karşılaştırıldığında % 3.22`lik veya 16 esas birimlik düşüş kaydetti.

Ayrıca Kıbrıs`ın on yıllı bonoları da dünkü % 3.70`e oranıyla karşılaştırıldığında Cuma günü 6 esas birim düşerek hafif bir düşüş kaydetti.

Kıbrıs`ın borçlanma maliyeti 14 Haziran 2012`de tarihi bir çıkış yapıp % 16.5 olmuş ancak ardından hükümetin AB ve IMF`den mali yardım talep etmesiyle düşüşe geçmişti. Adanın borçlanma maliyeti Mart 2013`deki kurtarma anlaşmasından sonra artmaya başlamıştı.

Bu yıl uyum programını başarıyla tamamlayan Kıbrıs orta vadede piyasalara geri dönmeyi hedefliyor.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.