GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hristodulidis: "Brexit sonrasında en büyük rol Diaspora'nın"

Hristodulidis: "Brexit sonrasında en büyük rol Diaspora'nın"

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, İngiltere'nin AB üyeliğinden çıkma kararı almasının ardından Güney Kıbrıs ile İngiltere arasındaki ilişkilerde en aktif rolü İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Rumların üstlenmesinin gerekeceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 27/06/16 10:45
okuma süresi: 2 dak.
Hristodulidis: "Brexit sonrasında en büyük rol Diaspora'nın"
A- A A+
Alitha gazetesinin haberine göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 33'üncü Şarap ve Ticaret Sergisi'nde yaptığı konuşmada, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Rumların Güney Kıbrıs-İngiltere ilişkilerinin Brexit sonrasında güçlenmesi için daha aktif girişimler ve roller üstlenmeleri gerekeceğini belirtti.

Gazete, aynı etkinlikte konuşan AKEL Parlamento Sözcüsü Yorgos Lukaidis'in, İngiltere'nin AB'den çıkma kararını "ciddi bir gelişme" şeklinde nitelendirirken, "AB'nin fakirliğin, sosyal kutuplaşmanın ve eşitsizliğin yayıldığı bir birlik olmaya devam etmesi durumunda nefret ve ırkçılık olaylarının artmaya devam edeceği" yorumunda bulunduğunu aktardı.

Simerini gazetesi ise, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bulunan dört büyük grubun dün İngiltere Başbakanı David Cameron'a "ülkesinin AB'den ayrılması sürecini en kısa sürede başlatması" çağrısında bulunduklarını belirterek Hristodulidis'in konuya ilişkin açıklamasında "sürecin ilerlemesi gerektiğiyle hemfikir olduklarını" söylediğini yazdı.

Gazete ayrıca, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas'ın Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'i telefonla arayarak Brexit sonrasındaki durum ve gelişmeler konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını da aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.