GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis ile Renzi Brexit'i konuştu

Anastasiadis ile Renzi Brexit'i konuştu

Brexit sonrasında AB'de aktif olmaya çalışan İtalya'nın Başbakanı Matteo Renzi, Brüksel'de bulunan "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'le gelişmeleri değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 29/06/16 10:36
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis ile Renzi Brexit'i konuştu
A- A A+
Brüksel'de bulunan "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüştü.

Simerini gazetesi görüşmede Brexit ve enerji konularının ele alındığını yazdı.

Habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Renzi'nin talebi üzerine gerçekleştirilen görüşmenin iyi geçtiğini belirtti.

Görüşmede Brexit konusunun hakim olduğu bilgisini veren Hristodulidis, oluşan yeni durumda İtalya'nın daha büyük bir rol oynamayı arzuladığını belirtti.

Nasıl ilerleneceği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu da belirten Hristodulidis, İngiltere'nin niyetlerine ilişkin hukuki açıklığın olması ve AB'nin yaratılan durumu nasıl göğüsleyeceğini ve nasıl ilerleyeceğini görmenin önemine dikkat çekti.

RENZİ ENERJİ PLANLARI HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ

Hristodulidis, görüşmede enerji konularının da konuşulduğunu belirtti.

Üçüncü tur ruhsat ihalesine İtalya'nın yoğun ilgisinin olduğunu hatırlatan Hristodulidis, İtalyan Başbakan Renzi'nin Güney Kıbrıs'ın enerji planlarıyla ilgili bilgi edinmek istediğini söyledi.

Hristodulidis, ayıca görüşmede Anastasiadis ile Renzi'nin karşılıklı ziyaretlerde bulunması konusunun da ele alındığını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.