GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

PwC: "Kıbrıs'ta tehditler ve fırsatlar görülüyor"

PwC: "Kıbrıs'ta tehditler ve fırsatlar görülüyor"

PwC denetim firması Kıbrıs ekonomisini perakende satış, eğlence ve medya, bankalar ve inşaatta tehditler ve fırsatlar olarak tarif etti.

Yayın Tarihi: 30/06/16 07:32
okuma süresi: 1 dak.
PwC: "Kıbrıs'ta tehditler ve fırsatlar görülüyor"
A- A A+

PwC, aktivite alanındaki 19. CEA araştırmasının bulgularını açıkladı ve bunların Kıbrıs şirketleri üzerindeki etkilerini analiz etti.

PwC`ye göre Kıbrıs`taki bankacılık sektörü likidite sağlama ve borçlanma yapılandırılması anlamında önemli gelişmeler kaydetti. Ancak denetim firması, kredi kuruluşlarının kazanç ve birleşmeyle ilgili sorunlarla karşı karşıya bulundukları için tehlikenin var olduğunu belirtti.

Denetim firması bankaların yeni teknolojilerle donatılması, hizmetlerini genişletmesi ve finansman için yeni piyasalar bulması gerektiğine dikkati çekti.

Kıbrıs inşaat sektöründe de 2008`deki % 9.5`lik oranla karşılaştırıldığında 2015`te adanın Gayrı Safi Yurt İçi Hasılasının % 2.8`ini küçülme olduğunu vurgulayan PwC, tüketici harcamalarının artmasının ise perakende satış sektöründe `etkileyici bir iyileşme` yarattığını ifade etti.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.