GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

134,9 milyar Euro'luk AB bütçesi masada

134,9 milyar Euro'luk AB bütçesi masada

Avrupa Komisyonu, büyüme, istihdam ve mülteci krizine kesin müdahaleye odaklanan 134,9 milyar Euro'luk taslak AB bütçesini sundu.

Yayın Tarihi: 01/07/16 11:54
okuma süresi: 2 dak.
134,9 milyar Euro'luk AB bütçesi masada
A- A A+
Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan basın açıklamasına göre dün sunulan 134,9 milyar Euro'luk 2017 AB taslak bütçesi Avrupa için siyasi önceliği olan iki esas konu üzerinde yoğunlaştı.

Bunlar "Avrupa ekonomisinin devam etmekte olan iyileşmesini destekleme, komşularla insani ve güvenlik sorunlarına çözüm bulma" olarak belirtildi.

Basın açıklamasında, artan fonların büyüme, istihdam ve Avrupa Birliği`nin rekabet edebilirliğine yatırım yapılmasına, ayrıca AB dış sınırlarının korunması için gerekli kaynakların sağlanmasına, içte güvenliği, dışta birliği güçlendirmeye, mülteci kabulü ve entegrasyonu için destek sağlamaya, göçün olduğu veya transit geçildiği ülkelerde göçün ana nedenlerinin belirlenmesine gideceği kaydedildi.

Bütçe ve insani kaynaklardan sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva, Avrupa Birliği`nin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğuna, bu zor zamanlarda etkili ve sorun odaklı bir AB bütçesinin bir lüks değil gereklilik olduğuna dikkati çekti.

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler şimdi bu öneriyi birlikte görüşecekler.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.