GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

"Kıbrıs, insan kaçakçılığı konusunda büyük ilerleme kaydetti"

"Kıbrıs, insan kaçakçılığı konusunda büyük ilerleme kaydetti"

"Kıbrıs Cumhuriyeti" İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD`nin 2016 yılı İnsan kaçakçılığı raporunda Kıbrıs Cumhuriyeti konuya ilişkin kriterleri uygulayan ülkeler arasında bulunuyor. Açıklamada, Kıbrıs`ın iki yılda insan kaçakçılığı konusundaki mücadelede önemli ilerleme kaydettiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 02/07/16 09:00
okuma süresi: 2 dak.
"Kıbrıs, insan kaçakçılığı konusunda büyük ilerleme kaydetti"
A- A A+
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD`nin 2016 yılı İnsan kaçakçılığı raporunda Kıbrıs Cumhuriyeti konuya ilişkin kriterleri uygulayan ülkeler arasında bulunuyor.

Açıklamada, Kıbrıs`ın iki yılda insan kaçakçılığı konusundaki mücadelede önemli ilerleme kaydettiği belirtildi.

Kıbrıs, 2014 yılında Tier 2 Watch List (izleme listesinde) ve 2015 yılında ise ve yapılan çalışmalarda sonra Kıbrıs Tier 2 seviyesine ulaştı. Kıbrıs, 2016 yılında Tier 1 seviyesine ulaşmayı başardı.

İçişleri Bakanlığı, Tier 1 seviyesinin Kıbrıs hükümetinin sorunun varlığını kabul ederek konuyu ele almak amacıyla ve belli kriterleri uygulanmak amacıyla gerekli çalışmalarda bulunduğu anlamına geldiğini belirtti.

Açıklamada, Kıbrıs Polisi`ne bağlı olan İnsan Kaçakçılığı Birimi Müdürü Bayan Rita Theodorou Superman`a, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlenen özel bir tören sırasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından "Trafficking in Persons 2016 Hero" (TIP Hero) ödülü verildiği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.