GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'ta "Cyta kime ait?" tartışması

Güney Kıbrıs'ta "Cyta kime ait?" tartışması

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Maliye Bakanlığı ile Cyta arasında kurumun mülkiyeti konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 24/08/16 09:11
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'ta "Cyta kime ait?" tartışması
A- A A+
"Kıbrıs Cumhuriyeti" Maliye Bakanlığı ile Cyta arasında kurumun mülkiyeti konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.

Maliye Bakanı Harris Georgiades ve Cyta çalışanları sendikaları, kurumun modernleştirilmesi ve kurumda yapılması gereken değişiklikler yönündeki çabaların devam etmesi konusunda bir anlaşmaya vardılar.

Salı günü yapılan görüşmede, her iki taraf Cyta kurumunun kime ait olduğu konusunda bir anlaşmaya varamadılar. Maliye Bakanı kurumun kısmen özelleştirilmesi konusunda ısrar ederken, sendikalar kurumun devletin elinde kalması gerektiğini savunuyorlar.

Bakan, önemli olan şeyin, kurumun modernleştirilmesi ve çalışmalarında değişiklikler yapılması çabalarının, hissedar olarak stratejik ortak bir yatırımcı bulma ve yarı kamulaşma yönünde, daha önemli reformlar ve daha modernleşme hedeflerini engellemediğini vurguladı.

Bakan, devletin bu konudaki görüşlerinin hala geçerli olduğunu ve konunun yeniden incelendiğini açıkladı.

Georgiades, "Cyta tüm Avrupa ülkeleri arasında Devlet Hizmetleri olarak çalışan tek kurum olarak kalamaz. Kurumun kısmı özelleştirme yoluyla modernleştirilmesinin daha iyi sonuçlar doğuracağına inanıyoruz" dedi.

Konunun bu aşamada teknokrat düzeyinde incelendiğini ve meclisteki partilerin dile getirdikleri kaygılar ve görüşler göz önünde tutularak daha sonra siyasi düzeyde de inceleneceğini vurguladı.

SEK sendikası adına konuşan Elias Demetriou, Bakandan, kurumun "kamu hukuku" ile yönetilen bir yapı olarak kalması ve değerinin tutulması ve en üst düzeye taşınması amacıyla Cyta çalışanlarının çabalarını desteklemesini istedi.

Demetriou, sendikanın Bakanın tutumuna saygı gösterdiğini belirterek "biz sendika olarak bu karara karşıyız ve parlamento partileri de bizim yanımızdadırlar. Bu nedenle bu savaşı kazandığımıza inanıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.