GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Anastasiades'e üçlü zirve konusunda muhalefet kıskacı

Anastasiades'e üçlü zirve konusunda muhalefet kıskacı

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın meclisteki parti başkanlarına "New York'ta 5'li zirve netleşirse hepinizi yanımda istiyorum" daveti Güney Kıbrıs siyasetini altüst etti.

Yayın Tarihi: 24/08/16 12:56
okuma süresi: 4 dak.
Anastasiades'e üçlü zirve konusunda muhalefet kıskacı
A- A A+
Cumhurbaşkanı Akıncı'nın meclisteki parti başkanlarına "New York'ta 5'li zirve netleşirse hepinizi yanımda istiyorum" daveti Güney Kıbrıs siyasetini altüst etti. Ulusal Konsey konusunda seçimlerin ardından büyük sıkıntı yaşayan Anastasiadis, konseyin gizliliği bozmamak için yazılı taahhütte bulunmasını istemişti. DİKO'nun tutanakları açıklamakla tehdit etmesinin ardından ulusal konsey uzun bir süredir toplanmıyor. Cumhurbaşkanı Akıncı'nın KKTC Cumhuriyet Meclisi'ndeki partileri bilgilendirmesine karşın Anastasiadis'in kendilerini bilgilendirmediği için eleştiri oklarına maruz bırakan Rum partiler, Akıncı'nın partileri New York'a davet etmesi üzerine Anastasiadis'i topa tuttu.

Simerini Gazetesi "Cumhurbaşkanı Anastasiadis'in üçlü görüşme konusunda açık pencere bırakması, muhalefette fırtınalara neden oldu. DİKO, Türk tarafının BM Genel Sekreteri Cumhurbaşkanı Anastasiadis ve Mustafa Akıncı arasında BM Genel Kurulu çerçevesinde üçlü bir görüşme yapılmasını kendinden emin bir şekilde açıklaması Kıbrıs Rum tarafınca kararlı bir şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini düşünüyor. Buna paralel olarak DİKO 'Akıncı Kıbrıs Türk partilerini bilgilendirirken ve onlardan kendisine New York'ta eşlik etmelerini isterken, Kıbrıs Rum tarafını sessizliğini koruyamaz' ifadelerini kullanarak, üçlü görüşme için herhangi bir neden olmadığını kaydetti.

HATALARINDAN DERS ALMIYOR

EDEK yayınladığı açıklamada 'ne yazık ki Cumhurbaşkanının geçmişin hatalarından ders almadığı görülmektedir. Çünkü New York'ta üçlü bir görüşme olması halinde, yine yanlış mesajlar verilmesi, aynı zamanda işgal rejiminin ve Anastasiadis ile aynı kefeye koyduğu Akıncı'nın düzeyinin yükseltilmesi olasılığı olacaktır' dedi. Yapılan açıklamada Davos, İstanbul'daki yemek, Avrupa Parlamentosu Başkanının Akıncı'ya Avrupa Parlamentosu'nda 'cumhurbaşkanı' olarak hitap etmesi ve Kıbrıs Hükümetinin buna hiç tepki vermemesi hatırlatıldı.

YENİ HATA

Dayanışma Hareketi ise yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının yeni hatasından ve geçmişte yapılan hatalardan ders alınmadığından söz etti. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Anastasiadis'in hala, sultan Erdoğan'ın Kıbrıs sorununun önemli başlıklarında özlü tavizler vereceğini umut edip etmediği soruldu.

BİZE KRİTERLERİNİZİ SÖYLEYİN

Çevreciler Hareketi, Anastasiadis'in Akıncı'nın düzeyinin yükseltilmesi yönündeki felaket sürece devam ettiğinden söz etti. Çevreciler Hareketi, Anastasiadis'in üçlü görüşme olasılığını hangi kriterlere göre açık bıraktığını sordu ve Anastasadis'in bu şekilde, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Akıncı'yı eşitleyeceğini hiç düşünmediğini kaydetti.

YÜRÜNMESİ ZOR PATİKALARA SÜRÜKLENİYORUZ

ELAM, "sahte devletin" düzeyini yükselterek, milli davada zor patikalara sürükleyen Kıbrıs sorunundaki yanlış uygulamaların devam ettiğinden söz etti. ELAM, Kıbrıs sorununda izlenen faydasız politikaların terk edilmesi gerektiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.