GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Kamu hizmetlerinde reform paketi Rum Temsilciler Meclisi'ne yeniden gönderildi

Kamu hizmetlerinde reform paketi Rum Temsilciler Meclisi’ne yeniden gönderildi

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Bakanlar Kurulu Perşembe günü yapılan toplantısında, meclise yeniden gönderilen kamu hizmetlerinde reformlarla ilgili yasa tasarısı ve talimatları onayladı.

Yayın Tarihi: 26/08/16 14:21
okuma süresi: 4 dak.
Kamu hizmetlerinde reform paketi Rum Temsilciler Meclisi’ne yeniden gönderildi
A- A A+
"Kıbrıs Cumhuriyeti" Bakanlar Kurulu Perşembe günü yapılan toplantısında, meclise yeniden gönderilen kamu hizmetlerinde reformlarla ilgili yasa tasarısı ve talimatları onayladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı yetkilisi Constantinos Petrides, reformların şimdiki hükümetin öncelikleri arasında bulunduğunu açıkladı.

Petrides, iyileştirme ve pratik açıdan daha iyi uygulanması yönünde, beş yasa tasarısında, ek bazı önemsiz değişiklikler yapıldığını dile getirdi.

Altı reform paketi 2015 yılının Ağustos ayında meclise sunulmuş, meclis üyelerinin ısrarı üzerine yasa tasarısı detaylı olarak incelemeye alınmıştı.

Hukuk Hizmetlerinin yaptığı açıklamaya göre, tartışma ve bulgular sonrası, derecelendirme sisteminde kota konusunda anayasal engeller belirlenmişti.

Petrides, bunu, kamu çalışanları, öğretmenler ve daha geniş kamu çalışanları sendikalarıyla gerçekleştirilen uzun ve detaylı tartışmaların izlediğini ve bu tartışmalarda sendikaların endişelerine önem verildiğini belirtti.

Petrides sözlerine devamla, Bakanlar Kurulunun, Ekonomi Bakanlığına, kamu görevlilerinin hukuki sorumluluk yasa tasarısını meclisten geri çekme yetkisi verdiğini açıkladı. Anayasal engeller konusunda Hukuk Hizmetlerinin pozisyonunu anladıklarını ancak yasa tasarısının reform yasalarıyla bir ilgisi olmadığını kaydetti.

Komisyon teknokratlarından oluşan değerlendire grubunun 26 Eylül tarihinde Kıbrıs`a varmalarının beklendiğini belirten Petrides, `Hükümetin, devletin ve ülkenin AB karşısındaki bağımlılıklarını yerine getirmeleri çok önemlidir` dedi.

Reformların devlet ekonomisinin gidişatında önemli bir rol oynadığını ve devlet maaşları yasa tasarısının, Kıbrıs ekonomisinin yatırım notunun geliştirilmesi çabalarında bir rol oynayacağına işaret etti.

Geriye kalan yasa tasarısına da değinen Petrides, "kamu hizmetlerinin değişmesini istiyorsak, bu yasaların geçirilmesi gerekir. Yasa tasarısına pek çok fikir içerilmiştir ve kapsamlı bir reformdan söz ediyoruz. Reformlar ilerlemezse, sistemi değiştirmek istemediğimiz anlamına gelecek. Reformlar sürekli bir süreç olmalıdır. Bu paketin kabul edilmesi çok önemlidir" dedi.

Cumhurbaşkanının, kamu alanındaki reformları tartışmak amacıyla, 13 Eylül tarihinde partilerle yapacağı görüşmeye de değinen Petrides, "Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorunu, iç yönetim ve reformlar gibi ülkeyi ilgilendiren başlıca konulara her zaman rıza gösterir" dedi.
Bu çerçeve içerisinde Cumhurbaşkanının, bu görüşmeyi istediğini belirterek, kamu hizmetlerinde reform konusunun hiç sorunsuz ilerleyeceği ümidini dile getirdi.

Petrides, bunun uzun bir katalog olduğunu ve bir görüşmede tamamlanmayabileceğini belirterek, Cumhurbaşkanının müdahalesinin meclisin nasıl ilerleyeceği konusunda işlevsel olacağını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.