GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hristofidis "Okullarda 74'ü getiren olgularla ilgili gerçeği anlatmıyoruz"

Hristofidis "Okullarda 74'ü getiren olgularla ilgili gerçeği anlatmıyoruz"

Rum tarafında faaliyet gösteren "Kıbrıs Üniversitesi" Rektörü Konstantinos Hristofidis, "Bugün okullarımızda çocuklarımıza gerçeği söylemiyoruz, daha doğrusu 1974'ü gündeme getiren olgularla ilgili gerçeği anlatmıyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 28/08/16 14:03
okuma süresi: 2 dak.
Hristofidis "Okullarda 74'ü getiren olgularla ilgili gerçeği anlatmıyoruz"
A- A A+

Fileleftheros'un "Çözüm Sonrası Dönemde Eğitim Sistemi" başlıklı haberine göre Hristofidis "Çocuklara 1974'ü gündeme getiren olgularla ilgili gerçeği anlatmıyoruz. Öğretmenler ulusal yıldönümlerinde salt milliyetçilik gerekçelerini okuyor ve öğrencileri kinle donatıyor. Bunlar münferit durumlar da değil" diye konuştu.

Bunun "suç niteliğinde bir hata olduğunu" vurgulayan Hristofidis "Çünkü gençlerin hayal gücü ve yaratıcılığını beslemek başka, onları yalan ve sahte duygularla büyütmemiz başka şeydir. Dolayısıyla barış, tolerans ve dostluk odaklı bir eğitim stratejisi üzerinde odaklanmak, hataları kabul etme, geçmişi kabul etme, özellikle de güçlü işbirliği bağları kurmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Hristofidis, 1960'ta Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduğunda, ortak bir eğitim sistemi oluşturulmadığını hatırlatarak "Bunun sonucunda iki toplum çocukları arasında güven işleyemedik. Geleceğe dair ortak vizyon oluşturmadık. Vizyon olmadan ilerlenemez. Güven ve saygı olmadan sağlıklı bir devletin temelleri atılamaz" dedi.

"Her bir toplumun, 'etnik kimliği vurgulamak çıkmaza sürükleyebilir' inancı tabudur" da diyen Hristofidis "Çünkü köklerimizi bilmeli, kozmopolit, farklılıklara toleranslı ve saygılı olmalıyız. Kökleri olmayan bir ağaç ayakta duramaz. Kim olduğumuzu bilmeli, geçmişimizi ve çevremizi öğrenmeliyiz. Çözüm sonrası dönemde bunlar olmalıdır" diye ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.