GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Hristodoulidis: "AB üyesi ülke olan Kıbrıs'ta yabancı garantiler ve yabancı orduların varlığı kabul edilemez"

Hristodoulidis: "AB üyesi ülke olan Kıbrıs'ta yabancı garantiler ve yabancı orduların varlığı kabul edilemez"

BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak amacıyla New York'ta bulunmakta olan "Kıbrıs Cumhuriyeti" Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, dün Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile görüştü.

Yayın Tarihi: 20/09/16 11:58
okuma süresi: 3 dak.
Hristodoulidis: "AB üyesi ülke olan Kıbrıs'ta yabancı garantiler ve yabancı orduların varlığı kabul edilemez"
A- A A+
"Kıbrıs Cumhuriyeti" Devlet Başkanı Anastasiadis New York'ta Yunanistan Başbakanı Tsipras ile görüştü. BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak amacıyla New York'ta bulunmakta olan "Kıbrıs Cumhuriyeti" Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, dün Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile görüştü.

Anastasiadis ve Tsipras, görüşme sırasında, BM Genel Kurulu toplantısı ve toplantı çerçevesinde yapılacak görüşmelerle ilgili faaliyetlerini koordine ettiler. BM Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde yapılacak görüşmeler sırasında Kıbrıs sorunu dahil bir dizi konular ele alınacak.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodoulidis, Yunanistan hükümetinin Kıbrıs sorunundaki politikasının "açık ve net" olduğunu söyledi.

Sözcü, Kıbrıs sorununa bulunacak olan çözümde garantiler ve orduların yeri olmadığını ifade ederek, bir AB üyesi ülke olan Kıbrıs'ta yabancı garantiler ve yabancı orduların varlığının kabul edilmez bir durum olduğunu açıkladı.

Hristodoulidis, Başkan Anastasiadis'in müzakere masasına garantiler ile ilgili sunduğu öneriye değinerek söz konusu önerinin tüm Kıbrıs insanlarına gerekli garantileri sağladığını ve her hangi bir endişeye yanıt verdiğini belirtti.

Sözcü, devamla, görüşmede ayrıca, çok taraflı bir konferansın yapılması olasılığının da görüşüldüğünü açıkladı.

Böyle bir konferansın gerçekleşmesi için Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasına yakın olması ve tüm başlıklarda ilerleme sağlanması gerektiğine işaret eden Sözcü, o zaman böyle bir konferansta olumlu sonuçlar alınabileceğini belirtti.

Sözcü, Anastasiadis ve Tsipras'ın, müzakerelerde ve müzakere masasındaki konularda şu ana kadar sağlanan ilerlemeyi onayladıklarını ifade etti.

Görüşmede, "Kıbrıs Cumhuriyeti" Dışişleri Bakanı Yoannis Kasoulidis, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodoulidis ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias da hazır bulundular.

Yunanistan Başbakanı bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Theresa May ile ayrı ayrı görüşecek.

Bakan Kotzias ise BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile bir araya gelecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.