GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Şilluris: "Kıbrıs sorunu AB müktesebatı ve AB'nin ilkelerine saygı duyulmasıyla çözülebilecek"

Şilluris: "Kıbrıs sorunu AB müktesebatı ve AB'nin ilkelerine saygı duyulmasıyla çözülebilecek"

Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Demetris Şilluris, Kıbrıs'ta temaslarda bulunmakta olan Fransa Senatosu Fransa - Kıbrıs Dostluk Grubundan bir heyetle görüştü.

Yayın Tarihi: 27/09/16 08:12
okuma süresi: 2 dak.
Şilluris: "Kıbrıs sorunu AB müktesebatı ve AB'nin ilkelerine saygı duyulmasıyla çözülebilecek"
A- A A+

Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Demetris Şilluris, Kıbrıs`ta temaslarda bulunmakta olan Fransa Senatosu Fransa – Kıbrıs Dostluk Grubundan bir heyetle görüştü.

Heyete, grubun Başkanı senatör Didier Marie ve Senato Dışişleri Komitesi Başkan yardımcısı senatör Simon Sutour katıldı.

Yapılan resmi açıklamaya göre, Meclis Başkanı konuk yetkilileri kabulünde iki ülke arasındaki uzun mükemmel ilişkilere değinerek ilişkilerin ortak ilke ve değerler temelinde olduğunu ve her iki ülkenin dostluk Gruplarının önemli katkısına atıfta bulundu.

Kıbrıs sorununa değinen Şilluris, Fransa`nın prensiplere dayalı Kıbrıs sorununda takip ettiği politika için teşekkürlerini ifade ederek Kıbrıs sorununun Avrupa Birliği müktesebatı ve Avrupa Birliği`nin ilkelerine saygı duyulmasıyla çözülebileceğini söyledi.

Konuk senatör Marie ise Şilluris'i Temsilciler Meclisi başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik ederek Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri yakından izlediğini söyledi.

Senatör, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan müzakerelerin başarılı olmasını diledi ve ülkesinin Kıbrıs'a desteğini teyit edip Fransa'nın çözüm sürecine yardımcı olmaya hazır olduğunu vurguladı.

Senatör, ayrıca, Türkiye'nin de bu doğrultuda yapıcı bir şekilde çalışacağını diledi.

Rum Meclis Başkanı, konuk senatörleri Kıbrıs ekonomisindeki gelişmeler hakkında da bilgilendirdi ve ekonominin büyüme aşamasında olduğunu ve gelecek üç yılda daha da ilerleme sağlanacağını beklediğini söyledi.

Şilluris ve Marie görüşmesinde ayrıca, terör konusu, Doğu Akdeniz bölgesindeki gelişmeler ve özellikle Suriye ve göç krizi üzerine görüş teatisinde bulundular.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.