GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasidis'in Kıbrıs'ı "birleşik"

Anastasidis'in Kıbrıs'ı "birleşik"

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis'in 70'nci yaşı onuruna hazırlanan Kıbrıs haritası şeklindeki doğum günü pastası dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 27/09/16 12:49
okuma süresi: 2 dak.
Anastasidis'in Kıbrıs'ı "birleşik"
A- A A+
Kıbrıs Postası

İngiltere'nin Başkenti Londra'da Ulusal Kıbrıs Federasyonunun, Kıbrıs Rum Kardeşlik evinde onuruna verdiği yemekte doğum gününü kutlayan "Kıbrıs Cumhuriyeti" Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis'in 70'nci yaşı onuruna hazırlanan Kıbrıs haritası şeklindeki doğum günü pastası dikkat çekti. Anastasiadis, Kıbrıs haritası şeklindeki pastasını keserek doğum gününü kutladı.

PASTADA KIBRISI BİRLEŞTİRDİLER

Kıbrıs haritası şeklinde yapılan doğum günü pastasının üzerine yerleştirilen etiketlerde bölge isimleri yer alırken, Karpaz ve İskele bölgesinin Mağusa'ya Güzelyurt ve Lefke'nin Lefkoşa'ya dahil edildiği görüldü. Pastanın, bölgelerin Lefkoşa, Mağusa, Girne, Baf, Limasol ve Larnaka olarak 6'ya ayrıldığı birleşik Kıbrıs haritası şeklinde hazırlanması dikkatlerden kaçmadı.
NİKOS ANASTASİADİS KİMDİR?

Nikos Anastasiadis (27 Eylül 1946), Demokratik Seferberlik Partisi lideri ve "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin yedinci devlet başkanıdır.

27 Eylül 1946 yılında, Kıbrıs'ın Limasol şehrinde doğdu. Anastasiadis'in mesleği avukatlıktır ve Nicos Chr. Anastasiades & Partners hukuk firmasının kurucusudur. Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi hukuk bölümünden mezun oldu ve University College London'da okudu. Üniversite eğitimi sırasında Yorgo Papandreu tarafından kurulan Atina merkezli Merkezi Koalisyonu üyesi oldu. Daha sonraları Kıbrıs'ta siyasete başladı. 1981 yılında Kıbrıs Temsilciler Meclisi'ne seçildi. 1997'de Demokratik Seferberlik Partisi'nin lideri seçildi. 2013 Kıbrıs cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne partisinden adaylığını koymuş ve %58 oyla kazanmıştır.

1971 yılında Andri Mustakudis ile evlendi ve iki kızı, dört torunu bulunmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.