GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Eleni Theoharus'dan Erdoğan'a ağır itham "Adolf Hitler'e hayran olan bir kişinin politikası"

Eleni Theoharus'dan Erdoğan'a ağır itham "Adolf Hitler’e hayran olan bir kişinin politikası"

Rum siyasi partilerinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Anlaşmasıyla ilgili söylemlerine tepki gösterdikleri haber verildi. Gazeteye göre Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus da açıklamasında "Bunun Adolf Hitler'e hayran olan ve Nazi yöntemleri uygulayan bir kişinin politikası olduğunu" ileri sürdü.

Yayın Tarihi: 01/10/16 12:43
okuma süresi: 2 dak.
Eleni Theoharus'dan Erdoğan'a ağır itham "Adolf Hitler’e hayran olan bir kişinin politikası"
A- A A+

Rum siyasi partilerinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Anlaşmasıyla ilgili söylemlerine tepki gösterdikleri haber verildi.

Fileleftheros'un haberine göre, EDEK, yaptığı açıklamada, Lozan Anlaşmasının Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyu önünde sorgulanmasının "Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs karşısındaki yayılmacı emellerini, aynı zamanda (bizzat Türkiye tarafından) imzalanan anlaşmalar karşısındaki saygı eksikliğini haklı çıkarmakta olduğunu" iddia etti.

Gazeteye göre, Vatandaşlar İttifakı da açıklamasında "Erdoğan'ın bu kez Lozan Anlaşmasıyla ilgili yeni kışkırtıcı açıklamalarının, karışıklık yaşanmasına ilişkin koşullar meydana getirdiğini, aynı zamanda Erdoğan'ın kabul edilemez açıklamalarının doğrudan Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ilgilendirmekte olduğu" iddiasında bulundu.

Gazeteye göre Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus da açıklamasında "Bunun Adolf Hitler'e hayran olan ve Nazi yöntemleri uygulayan bir kişinin politikası olduğunu" ileri sürdü.

Gazete, Avrupa Parlamentosu'ndaki Rum milletvekillerinden Takis Hacıyeorgiyu'nun ise, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ve Ege'deki Yunan adaları konusundaki açıklamalarını, ivedi bir yazılı önergeyle Avrupa Komisyonu'nun gündemine getirdiğini ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.