GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Anastasiadis: "Siyasi partilerin İsviçre'de olup olmayacağı kararını Ulusal Konsey verecek"

Anastasiadis: "Siyasi partilerin İsviçre'de olup olmayacağı kararını Ulusal Konsey verecek"

Türk tarafının toprak konusunu güvenlik konusuyla bağlantılandırdığı yolunda basında yer alan bir yorumu yanıtlayan Rum Lider, gazetecilerden varsayımda bulunmamalarını, koşullar yokken koşullar belirlememelerini istedi.

Yayın Tarihi: 27/10/16 11:28
okuma süresi: 4 dak.
Anastasiadis: "Siyasi partilerin İsviçre'de olup olmayacağı kararını Ulusal Konsey verecek"
A- A A+
"Kıbrıs Cumhuriyeti" Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılmakta olan Kıbrıs barış müzakerelerinin 7-11 Kasım tarihlerinde İsviçre'nin Mont Pèlerin kentinde toprak konusuna odaklanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla dün akşam geç saatlere kadar süren görüşmesinin ardından Başkanlık Sarayı`na dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Başkanı Anastasiadis, "Şu ana kadar olan durumu gözden geçirdik ve İsviçre`ye, Mont Pèlerin`e gitmeye karar verdik" dedi.

Dün akşamki görüşmenin niçin uzun sürdüğü sorusuna Nikos Anastasiadis, biraz zaman aldığını ifade etti, daha sonra sosyalleşerek geçti ve bunu genel görüşmenin izlediğini kaydetti. Liderler görüşmesi dün akşam yerel saatle 18.30`da başladı, 23.30 sıralarında sona erdi.

İsviçre`deki görüşmenin toprak üzerinde yoğunlaşacağını ancak mülkiyet gibi diğer beklemede olan konuların da büyük olasılıkla görüşüleceğini belirten Devlet Başkanı, 7-11 Kasım tarihleri arasında İsviçre`de olacaklarını ve toprak konusunun öncelikli görüşüleceğini duyurdu.

"SİYASİ PARTİLERİN İSVİÇRE'YE GELİP GELMEYECEĞİNE ULUSAL KONSEYDE KARAR VERECEĞİZ"

Türk tarafının toprak konusunu güvenlik konusuyla bağlantılandırdığı yolunda basında yer alan bir yorumu yanıtlayan Rum Lider, gazetecilerden varsayımda bulunmamalarını, koşullar yokken koşullar belirlememelerini istedi. Siyasi parti liderlerinin de kendisine İsviçre`de eşlik edip etmeyeceği sorusuna da Nikos Anastasiadis, "Bu kararın muhtemelen Devlet Başkanı`nın Kıbrıs sorunundaki en üst danışmanlığını yapan Ulusal Konsey toplantısı çerçevesinde pazar günü parlamentodaki siyasi partilerin liderlerine bilgi verirken alınacağını söyledi.

Devlet Başkanı Anastasiadis, İsviçre`deki görüşmede izlenecek metodoloji konusunda yorum yapmak istemedi; "Duymak istediğinizi ve söylememe izin verileni söyledim, müzakerelerin gizliliği ve Kıbrıs sorununa üzerinde anlaşmaya varılmış bir çözüm bulunmasının nihai hedef olduğunu söyleyebilirim. Kamuya açıklamaların ve birçok beyanın faydalı olacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu.

"AKINCI VEYA BAŞKA BİRİNİN BENİM HAREKETLERİMİ SORGULAMASINI KABUL EDEMEM"

Bir gazetecinin Mustafa Akıncı`nın gün içinde yaptığı ve 'Devlet Başkanı Anastasiadis birleşik Kıbrıs`ın lideri olmaya mı yoksa, gözü gelecek seçimler üzerinde müzakere yapmayı mı yeğleyeceğine kendisinin karar vermesi gerektiği' şeklindeki açıklamasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Anastasiadis, böyle bir yorumu duymadığını, kendisinin tek istediğinin "ülkesini yeniden birleşmiş olrak görmek" olduğunu ispat ettiğini hatırlattı.

Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, "Devlet Başkanlığı veya diğer seçimleri dikkate almadım. Bunu ispat ettim ve 2004`te Birleşmiş Milletler`in önerdiği çözüm planını desteklemek için akıntıya karşı kürek çekme cüretkârlığını göstermemin Akıncı tarafından sorgulanmaması gerekiyor. Dolayısıyla Akıncı veya başka birinin benim hareketlerimi sorgulamasını kabul edemem" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.