GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Meclis Başkanı, Yeni Ermeni Başpiskoposu ile görüştü

Rum Meclis Başkanı, Yeni Ermeni Başpiskoposu ile görüştü

Rum Temsilciler Meclisi Başkanı ve Kıbrıs`ta yeni Ermeni Başpiskoposu Horen Doğramaciyan, Çarşamba günü gerçekleştirdikleri görüşmede, Kıbrıs`ı, tüm dünyadan Ermenilerle bağlayan yakın bağları yinelediler.

Yayın Tarihi: 29/03/17 15:49
okuma süresi: 2 dak.
Rum Meclis Başkanı, Yeni Ermeni Başpiskoposu ile görüştü
A- A A+
Rum Temsilciler Meclisi Başkanı ve Kıbrıs`ta yeni Ermeni Başpiskoposu Horen Doğramaciyan, bugüngerçekleştirdikleri görüşmede, Kıbrıs`ı, tüm dünyadan Ermenilerle bağlayan yakın bağları yinelediler.

Açıklamada, iki yetkilinin görüşmede, ülke toplumunun ayrılmaz, aktif ve ilerici bir parçası olarak, Kıbrıs Ermeni dini grubunun rolüne değindikleri belirtildi.

Ermeni Başpiskopos, Rum Parlamentosunda, Kıbrıs kökenli, Ermeni toplumuna, tüm dünyadaki Ermenilere ve aynı zamanda 2015`te Ermeni soykırımını inkar suçu konusunun Rum Meclisi tarafından onaylanmasında sunduğu istikrarlı desteğinden dolayı Rum Meclis Başkanına teşekkürlerini ifade etti.

Meclis Başkanı ve Ermeni Başpiskoposu ayrıca, gerek Kıbrıs`ta, gerekse Orta Doğu`da geniş Hristiyan bölgesinde, kültürel ve dini mirasın korunması ihtiyacına da değindiler.

Görüşmede, Ermeni Başpiskoposuna, Rum Temsilciler Meclisinde Ermeni Dini Grup temsilcisi Vartikes Mahteşiyan eşlik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.