GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Larnaka yolcuları evde, türbülans sürüyor

Larnaka yolcuları evde, türbülans sürüyor

Türkiye'deki Dalaman Havalimanı'na, Larnaka'daki kötü hava koşulları nedeniyle mecburi iniş yapan uçağın yolcuları, bugün, sabahın erken saatlerinde Larnaka'ya ulaştı.

Yayın Tarihi: 01/04/17 22:34
okuma süresi: 3 dak.
Larnaka yolcuları evde, türbülans sürüyor
A- A A+

Kıbrıs Postası


Türkiye'deki Dalaman Havalimanı'na, Larnaka'daki kötü hava koşulları nedeniyle mecburi iniş yapan uçağın yolcuları, bugün, sabahın erken saatlerinde Larnaka'ya ulaştı.

Haberde, Türkiye'deki yetkililerin, 'uçakta Kıbrıslı Türk yolcuların da varlığı nedeniyle' söz konusu inişe izin verdiği ve aynı iznin, Larnaka Havalimanı'nın meşruiyetinin Türkiye nezdinde geçersizliği nedeniyle ancak uçağın kaptanının 'rotayı Atina'ya çevireceği taahhüdü' üzerine verildiği iddiaları birlikte aktarıldı.

Londra'dan Kıbrıs'a giden EasyJet yolcuları, kötü hava koşulları nedeniyle mecburi iniş yaptıkları Türkiye'den 'sinirli ve yorgun halde' Atina'ya ve daha sonra Baf'a hareket etti.

incyprus.com'un haberine göre bugün, sabahın erken saatlerinde Baf'a inen uçaktaki bütün yolcular, daha sonra otobüsle Larnaka Havalimanı'na ulaştı.

Gatwick Havaalanı'ndan 184 yolcu ile Larnaka Havaalanı'na giden rotayı izleyen uçak, kötü hava nedeniyle pilotun güneybatı Türkiye yönünde ilerlemesi üzerine Dalaman'a mecburi iniş yapmıştı.

Türkiye'deki yer kontrolü ile yapılan görüşmelerin ardından Dalaman Havalimanı'na inen uçak, Atina'daki Eleftherios Venizelos Havaalanı için tekrar kalktı ve ardından orijinal rotasına devam etti.

Hermes Havalimanları Medya Yetkilisi Adamos Aspris, "Uçak, 04.40'ta güvenli bir şekilde indi ve oradan yolcuları Larnaka Havaalanı'na taşımak için bir otobüs seferi düzenlendi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'daki basın raporlarında, Türk Sivil Havacılığı'nın başlangıçta "Uçakta Kıbrıslı Türk yolcular da olması nedeniyle" uçağın Dalaman'a inmesine izin verdikleri iddia edildi ve bu iddia da, Larnaka Havalimanı'nın Türkiye tarafından 'resmi bir havalimanı olarak tanınmamasıyla' temellendirildi.

Hatta aynı iddialara göre ancak uçağın kaptanının, Türkiye'deki yer kontrol sistemine, 'uçağın rotasını Atina'ya çevireceği' bilgisini paylaşması üzerine Dalaman'a iniş izni verildiği savunuldu.

Aspris, Türk havacılık görevlilerinin, Larnaka Havalimanı'nı tanımadıklarından uçağa izin vermeye isteksiz olduklarını savundu ve "Birileri bundan hoşlansa da hoşlanmasa da Kıbrıs'ta iki adet mükemmel hava limanı var" ifadelerini kullandı.

Londra Gatwick Havalimanı'ndan kalkan ve Larnaka'ya inmesi planlanan EZY8967 uçuş numaralı Easyjet uçağı, olumsuz hava koşuları nedeniyle geçtiğimiz cuma gecesi Türkiye'deki Muğla Dalaman Havalimanı'na zorunlu iniş yapmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.