GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis resmi ziyaret için Hindistan'a gitti

Anastasiadis resmi ziyaret için Hindistan'a gitti

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, beraberinde bir bakanlar heyeti ve işadamlarıyla birlikte dört günlük resmi bir ziyaret için Hindistan'nın Mumbai şehrine gitti.

Yayın Tarihi: 25/04/17 11:38
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis resmi ziyaret için Hindistan'a gitti
A- A A+
"Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, beraberinde bir bakanlar heyeti ve işadamlarıyla birlikte dört günlük resmi bir ziyaret için Hindistan'nın Mumbai şehrine gitti. Heyette Maliye, Enerji, Ulaştırma ve Tarım Bakanlarıyla Hükümet Sözcüsü bulunuyor.
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Anastasiadis Mumbai'de kalacağı süre içerisinde, Mumbai'nin başkenti olduğu Maharashtra Eyaletinin Valisi ile görüşecek, Bombay Menkul Kıymetler Borsası'nı ziyaret edecek.

Anastasiadis'in Mumbai film sanayinin stüdyolarını ve şehrin tarihi merkezini de gezmesi bekleniyor.

Nikos Anastasiadis bir sonraki gün, Kasım 2008'de Mumbai'deki terörist saldırıda ölenleri onurlandıracak, daha sonra Kıbrıs ve Mumbai iş dernekleri tarafından düzenlenen iş formuna katılıp bir konuşma yapacak.

Anastasiadis aynı günün gecesi Yeni Delhi'ye hareket edecek ve 27 Nisan'da Mahatma Gandhi'nin öldürüldüğü (Gandhi Smriti) yeri ziyaret edecek.

Yeni Delhi'de de iki ülke iş derneklerinin düzenlediği iş forumuna katılacak olan Anastasiades, öğleden sonra düşünce kuruluşu Observer Research Foundation'ın (ORF) düzenlediği etkinlikte, '21. Yüzyıl'da AB-Hindistan Stratejik Ortaklığı; Bir Kıbrıs Perspektifi' konulu bir konuşma yapacak.

Nikos Anastasiadis 28 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ziyaret edecek ve burada Hindistan Cumhurbaşkanı tarafından törenle karşılanacak. Daha sonra Gandhi'nin Mozolesi ziyaret edilecek.

Ardından aynı gün Cumhurbaşkanı Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ile bir araya gelecek, Başbakan Narendra Modi ile Başbakanlık Ofisi'nde bir görüşme yapacak olan Anastasiades ve beraberindeki heyet, Başbakan'ın onurlarına vereceği öğle yemeğine katılacaklar. Yemekten sonra iki ülke arasında ikili anlaşmalar imzalanacak.

Gece de Cumhurbaşkanı Anastasiadis, Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee'nin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Nikos Anastasiadis, 29 Nisan sabahı Yeni Delhi'den Brüksel'e geçecek, beraberindeki heyet de aynı saatlerde Kıbrıs'a hareket edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.