GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Güney Kıbrıs ve Avustralya teröre karşı mücadelede işbirliğini güçlendirecekler

Güney  Kıbrıs ve Avustralya teröre karşı mücadelede işbirliğini güçlendirecekler

Kıbrıs'ta temaslarda bulunmakta olan Avusturalya Adalet Bakanı Michael Keenan, dün Kıbrıs Rum Adalet Bakanı İonas Nikolaou ile görüştü.

Yayın Tarihi: 26/04/17 07:16
okuma süresi: 3 dak.
Güney  Kıbrıs ve Avustralya teröre karşı mücadelede işbirliğini güçlendirecekler
A- A A+
Kıbrıs'ta temaslarda bulunmakta olan Avusturalya Adalet Bakanı Michael Keenan, dün Kıbrıs Rum Adalet Bakanı İonas Nikolaou ile görüştü. Görüşme sırasında Kıbrıs ve Avustralya'nın terör, örgütlü suç, yasadışı göç ve uyuşturucu tasarrufu konulardaki işbirliğinin güçlenmesi ve geliştirilmesi amacıyla ikili işbirliğinin sağlanmasının önemine işaret edildi.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Rum Bakan, görüşmede yolsuzluğa karşı mücadele konusunun da ele alındığını ve Avusturalya'nın konu üzerinde iyi pratikler uygulandığını ifade ederek "Kıbrıs Cumhuriyeti" ile Avusturalya hükümeti arasındaki işbirliğinin geliştirildiğini ve önemli bir seviyeye ulaştığını belirtti.

Konuk bakan ise yaptığı açıklamalarda, dost ülkeler olan iki ülkenin, teröre karşı mücadele konusunda işbirliğinde bulunmalarının önemine işaret ederek Rum Bakan ile yaptığı görüşme sırasında ayrıca, iki ülkenin örgütlü suç ve diğer suçlara karşı mücadele konusunda işbirliğinin güçlenmesi amacıyla alınması gereken önlemler üzerinde görüş teatisinde bulunduklarını söyledi.

İki bakan, Kıbrıs ve Avusturalya arasında zaten güçlü olan ilişkilerin daha da güçlenmesi amacıyla yapılması gereken çalışmalar üzerinde görüş teatisinde bulundular.

İonas Nikolaou, Avustralyalı Bakan ile her iki ülkeyi ilgilendiren ortak konuları da görüştüklerini ve her ikisin de kendi ülkelerinde uygulanan önlemler hakkında konuştuklarını belirtti.

Ayrıca, Kıbrıs ve Avustralya arasında hem polis hem de adalet alanlardaki işbirliği ile ilgili konuları görüştüklerini ifade etti.

Avustralyalı bakan ise, bir dizi konu üzerinde görüş teatisinde olduklarını ve "özellikle Suriye'deki durumundan dolayı dünya güvenliğinin zorluklar yaşıyor olduğunu ifade ederek Suriye'deki durumun Avusturalya ve Kıbrıs dâhil tüm uygar dünyanın güvenliğini olumsuz bir şekilde etkilediğini söyledi.

Michael Keenan, ulusal güvenlik ile ilgili cezai ve yasal konular; ayrıca ülkesinin yolsuzluğa karşı mücadele ve muhbirlerin korunması konusundaki yaklaşımlarını Nikolaou ile paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.