GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Adanın Güneyinde de hükümet - kamu doktoru kavgası yaşanıyor!

Adanın Güneyinde de hükümet- kamu doktoru kavgası yaşanıyor!

Adanın Kuzeyinde yaşanan kamu doktoru-hükümet kavgasının aynısı Güney Kıbrıs'ta da yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 29/04/17 09:07
okuma süresi: 2 dak.
Adanın Güneyinde de hükümet- kamu doktoru kavgası yaşanıyor!
A- A A+
Kıbrıs Postası-Ulaş Barış

Adanın Kuzeyinde yaşanan kamu doktoru-hükümet kavgasının aynısı Güney Kıbrıs'ta da yaşanıyor.

Son zamanlarda adanın her iki tarafında meydana gelen sorunlarda yaşanan garip benzerliklere bir yenisinin daha eklendiği olaya göre Güneyin Sağlık Bakanı Yorgos Pamboridis ile kamu doktorları birbirine girdi.

Cyprus Mail'in haberine göre Sağlık Bakanı Pamboridis yaptığı açıklamada kamu doktorlarını 'lafı eveleyip gevelemeden' dürüstçe ne istediklerini söylemeye çağırırken tartışmalar 11 Mayıs günü toplanacak olan komitede masaya yatırılacak.

Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada, kamu doktorlarının hükümeti özel hastanelere çıkar sağlamak için bazı kısıtlamalara gittiğinin iddia edildiğini ancak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylerken hükümetin sorunları çözmek için her türlü çabayı sarf ettiğini belirtti.

Pamboridis "bizden maaş artışı, doktor sayısının 50 kadar artırılması ve hemşirelerle ilgili düzenleme istendi. Bu konularda girişimlerimiz devam ediyor ama kamu doktorları ne istediklerini bilmiyorlar" dedi.

"Herkes ağzına geleni söylüyor ama artık yeter. Parti bitti. Doktorlar meclise gelsin ve ne istediklerini alenen söylesinler. Böylece halk da ne istediklerini duyup anlayabilir" ifadelerini kullanan Pamboridis konunun komitede tartışılacağını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.