GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Hristodulidis: "Merkel ve Macron güvenlik ve garantiler üzerinde Kıbrıs görüşünü destekliyor"

Hristodulidis: "Merkel ve Macron güvenlik ve garantiler üzerinde Kıbrıs görüşünü destekliyor"

Hükümet Sözcüsü Nikos Hritodoulides, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin güvenlik ve garantiler konuları üzerindeki görüşünü desteklediklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 23/06/17 12:23
okuma süresi: 3 dak.
Hristodulidis: "Merkel ve Macron güvenlik ve garantiler üzerinde Kıbrıs görüşünü destekliyor"
A- A A+
Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hritodoulidis, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin güvenlik ve garantiler konuları üzerindeki görüşünü desteklediklerini söyledi.

Zirvenin ilk bölümünden sonra bir soruyu yanıtlayan Hristodoulides, Rum lider Anastasiadis'in dün yaptığı iki görüşmede, "2017'de AB üyesi bir devleti askeri işgalinden veya üçüncü ülkelerin garantilerinden söz edilemeyeceği konusunda kesin görüşler olduğunu" belirtti.

Rum Sözcü, "Görüş nettir. Rum liderin daha önceki temaslarında da ortaya çıkmıştı. Ancak bu aynı zamanda Avrupa düzeyinde egemen olan bir resmi görüştür. Rum lider bugün muhataplarına bilgi verdiğinde bu konuda daha fazla şey söyleyebileceğiz" şeklinde konuştu.

Nikos Hristodoulidis, Anastasiadis'in Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başkanı Merkel ile çok önemli iki ayrı görüşme yaptığını bildirdi.

Rum Hükümet Sözcüsü şöyle devam etti:

"Rum lider, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve İsviçre'de Kıbrıs konusunda yapılacak konferans hakkında bilgi verdi, güvenlik ve garantiler bölümünün artık görüşülmesi, AB üyesi bir ülke olan Kıbrıs'ın statüsüne uygun bir sonuç elde edilmesi gerektiğini söyledi."

"AB-Türkiye ilişkileri ve ikili ilişkilerimiz üzerinde görüş alışverişinde bulunulmuş, askeri ve enerji işbirliği özellikle vurgulanmıştır."

"Bu çerçevede Rum Dışişleri Bakanı da Pazartesi günü Paris'e gidecek ve Fransa Dışişleri Başkanı'yla, Fransa Cumhurbaşkanı'nın diplomatik danışmanı, ayrıca ikili ilişkilerin güçlendirilmesiyle ilgili başka temaslar yapacaktır."

"Rum lider Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri Almanya Başkanı Merkel'le de görüşmüş, kendisine güvenlik ve garantiler konusunda bilgi vermiş, AB-Türkiye ilişkileri, ikili ilişkilerle ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur."

"Bölgedeki gelişmelere ilgi artmaktadır. Ve hem Fransa Cumhurbaşkanı hem de Almanya Başbakanı ile yakın gelecekte bu temasların devam etmesine karar verilmiştir."

Zirvenin sonuç bildirisinde de yer alan AB içerisinde ortak savunma konularıyla ilgili bir başka soruyu yanıtlayan Hristodoulides, Kıbrıs Cumhuriyetinin Avrupa Birliği'nin kendi güçlerini oluşturması gerektiğine inandığına, sadece bilinen tehditlere değil asimetrik tehditler ve terörizm gibi günün tehditlerine karşılık verebilmek için elinde her türlü aracın bulunması gerektiğine dikkati çekti.

Rum Hükümet Sözcüsü, "Doğu Akdeniz'in dengesiz bir bölgesinde bulunan Kıbrıs, bu işbirliği ile çok özel kararlar ve tedbirlerde ilerleme sağlanmasını arzuluyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.