GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Nicolau Yunanistan'da terörizm, organize suçlar ve siber güvenliği görüştü

Nicolau Yunanistan’da terörizm, organize suçlar ve siber güvenliği görüştü

Terörizm, organize suçlar ve siber güvenlik, Adalet Bakanı Ionas Nicolaou'nun Atina temaslarında ele aldığı konular oldu. Nicolaou, son iki yılda iki ülkenin terörizmle mücadele yollarını görüşmekte olduğunu söyledi

Yayın Tarihi: 27/07/17 07:49
okuma süresi: 2 dak.
Nicolau Yunanistan’da terörizm, organize suçlar ve siber güvenliği görüştü
A- A A+
Terörizm, organize suçlar ve siber güvenlik, Adalet Bakanı Ionas Nicolaou'nun Atina temaslarında ele aldığı konular oldu. Nicolaou, son iki yılda iki ülkenin terörizmle mücadele yollarını görüşmekte olduğunu söyledi.

Çarşamba günü "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basına konuşan Nicolaou, dün Yunanistan Vatandaşların Korunması Bakan vekili Nikos Toskas'la görüşmesinde terörizm, organize suçlar ve siber güvenliğin ele alındığını, bu sıkıntıların açılması için daha uzman bilgi ve yöntem gerektiğini belirtti.

Görüşmede yangınla mücadelede işbirliğinin, İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan'ın ihtiyaçlarını karşılayacak ortak bir filo kurma önerisinin de ele alındığını açıklayan Adalet Bakanı, Maliye Bakanlığı'nın bu fikri hayata geçirmek için İsrail'le görüşmek üzere sunulacak bir öneri üzerinde hazırlık çalışması yaptığını kaydetti.

Yetkililerin ihale yoluyla üç ülkede konuşlanacak birkaç uçak kiralanma olasılığını düşündüklerini, gerektiğinde bu hizmetleri satın alma olasılığını incelediklerini ifade eden Nicolaou, polisin ve itfaiye hizmetlerinin eğitim programlarının artırılmasının da kaçınılmaz olduğunu söyledi, bu amaçla Yunan yetkililerle işbirliği için iki protokol imzalandığını hatırlattı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.