GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Güney Kıbrıs'ı ziyaret edecek

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Güney Kıbrıs’ı ziyaret edecek

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin 28 Ekim'de Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceği haber verildi.

Yayın Tarihi: 19/10/17 11:43
okuma süresi: 3 dak.
Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Güney Kıbrıs’ı ziyaret edecek
A- A A+
Fileleftheros "Lübnan'la da İlişkiler Derinleştiriliyor" başlıklı haberinde; İsrail, Mısır, Ürdün ve Filistin ile işbirliği ilişkileri oluşturan Güney Kıbrıs için Hariri ziyaretinin bölge ülkeleriyle işbirliği dokusu oluşturma hedefi açısından önemli görüldüğünü yazdı.

Habere göre Lübnan Başbakanı'nın bu ziyaretinde ikili meseleler ve geleceğe dair, enerji ekseninde üçlü işbirliği koordinasyonu ele alınacak, Yunanistan'ın da dahil olacağı yeni bir üçlü işbirliğinin temelleri atılacak.

BM'nin geçen ay gerçekleştirilen 72'nci Genel Kurul toplantısı çerçevesinde Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis de Lübnanlı dengi Basil ile ikili ilişkiler ve Yunanistan'ın da dahil olacağı üçlü işbirliği imkanlarını görüşmüştü.

Hariri ziyaretinin Lübnan'ın, Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) ruhsatlandırma ihalesi açılan bir döneme denk geldiğine dikkat çekilen haberde, Lübnan parsellerinden birine tek bir teklif sunulduğu, teklif sahibinin ise sözde Rum "MEB"inde de faaliyet göstermekte olan Fransız TOTAL ve İtalyan ENI şirketleri ile Rus Novatek şirketinden oluşan konsorsiyum olduğu belirtildi.

Gazete, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün Dışişleri bakanlıklarının genel sekreter/genel müdür düzeyindeki görüşmelerinden ikincisinin Atina'da gerçekleştiğini yazdı.

Habere göre, Rum tarafında yapılacak Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün zirvesinin hazırlıklarının yapıldığı görüşmede, bölgesel gelişmeler ve üç ülkenin terörle mücadele, turizm, sağlık, çevrenin korunması, taşımacılık ve kültürel mirasın korunması gibi konular da ele alındı.

Gazete, Ürdün ile gerçekleşecek üçlü zirve dışında, Mısır Devlet Başkanı Fatah El Sisi'nin Güney Kıbrıs'ı ziyaretiyle örtüşecek şekilde Mısır ile de üçlü görüşme yapılacağını, İsrail ile üçlü görüşmenin kesin tarihinin henüz belirlenmediğini haberine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.