GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: "Ara çözüm olması imkânsız... Akıncı'nın söyledikleri tamamen kendi görüşleri"

Anastasiadis: "Ara çözüm olması imkânsız... Akıncı'nın söyledikleri tamamen kendi görüşleri"

Latça Belediye Sarayı'nda gerçekleştirilen Lefkoşa Rum Kalkınma Ajansı'nın Genel Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis, kapsamlı bir çözüm olmadan ara çözümlerin olmasının imkânsız olduğunu vurgulayarak "Sayın Akıncı'nın söyledikleri bizim değil tamamen kendi görüşleridir" dedi.

Yayın Tarihi: 17/11/17 08:20
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: "Ara çözüm olması imkânsız... Akıncı'nın söyledikleri tamamen kendi görüşleri"
A- A A+
Anastasiadis, "Her şeyden önce uluslararası hukuk ve ikincisi ve -aynı öneme sahip- Avrupa müktesebatı ile bağlantılı kapsamlı bir çözüm istediğimiz dışında söyleyecek başka bir şeyim yok. Kapsamlı bir çözüm olmadan ara çözümler olamaz. Dolayısıyla söyledikleri Sayın Akıncı'nın kendi görüşleridir ve bunları Genel Sekreter tarafından gündeme getirilen bazı sorunların ve her şeyden önce, garantilerin iptali, müdahale hakkı ve işgal ordusunun gitmesi konularının çözümü ile karıştırmayalım. Halka bir çözüm sunmaya hazır olduğumuzu söylemeden önce göğüslememiz gereken daha pek çok şey var. Nihayetinde son kararı halk verecek" diye konuştu.

"Sayın Akıncı geçen gün yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunu konusunda çözüme odaklanacak, yeni bir paket içeren ve belli bir süreliği olacak yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu söyleyerek, BM Genel Sekreterinin, bir öncekiyle aynı sonuca sahip bir süreç için onları davet edeceği değerlendirmesinde bulunmuştu" diyen Anastasiadis, 15 Kasım ve KKTC için 'sahte devletin yasa dışı ilanı yıldönümü' ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.