GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kültürel Miras Teknik Komitesi Ay Nikola (Esentepe) ve Ay Yianni (Aydın) camilerini yeniledi

Kültürel Miras Teknik Komitesi Ay Nikola (Esentepe) ve Ay Yianni (Aydın) camilerini yeniledi

Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum Kültürel Miras Teknik Komitesi, Avrupa Komitesi, BM Kalkınma Programı (UNDP) üyeleri, AB tarafından finanse edilenAy Nikola (Esentepe) ve Ay Yianni (Aydın) Camilerinin yenileme projelerinin tamamlanması vesilesiyle yapılan teslim etkinliğinde Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların birbirlerine saygı göstermeleri gerektiği mesajını gönderdiler.

Yayın Tarihi: 24/11/17 07:21
okuma süresi: 2 dak.
Kültürel Miras Teknik Komitesi Ay Nikola (Esentepe) ve Ay Yianni (Aydın) camilerini yeniledi
A- A A+

Ay Nikola Camii, Baf'tan 47 kilometre uzakta olan Ayios Nikolaos köyünün merkezinde, okulunun yanında bulunuyor. Cami ve minarenin yenileme çalışmaları Mart 2017'de başladı ve Kasım 2017'de tamamlandı. Proje tamamen AB tarafından finanse edildi ve toplam maliyeti 87 bin Euro'ya ulaştı. Restorasyon çalışmaları, caminin minareyle birleştirilmesi, mimari koruma, cami avlusunun yağmur suyu drenaj sistemiyle iyileştirilip düzeltilmesini içeriyordu.

Ay Yianni Camii, Baf'ın 43 kilometre doğusunda bulunan Ay Yianni köyünün ortasında yer alıyor. Dikdörtgen şeklindeki binası daha eski bir kilise üzerine inşa edilmiş durumda... İçindeki mihrap ve sade ahşap minber olduğu gibi korunmaya devam ediyor. Restorasyon çalışmaları Mart 2017'de başladı ve Eylül 2017'de tamamlandı ve projesi tamamen AB tarafından finanse edildi. Tüm maliyeti 82 bin Euro'ya ulaşırken, restorasyon çalışmaları cami binasının minareyle birleştirilmesi ve mimari korunmasını içeriyor.

Teknik Komite üyesi Glafkos Constantinides konuşmasında, projelerin tamamlanmasından gurur duyduklarını ve bu camilerin ortak kültür mirasına ait olduklarını söyledi. Constantinides devamla, Teknik Komite üyesi Takis Hadjidemetriou'nun mesajını okudu. Hadjidimitriou mesajında, bu çalışmaların devamına bağlılıklarını dile getirdi.
Teknik Komite'nin Kıbrıs Türk üyesi Ali Tuncay, komitenin tüm adada gerçekleştirdiği çok önemli çalışmalara değinerek bu projelerin Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumları yakınlaştırdığını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.