GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis: "Sızdırılan Rus e-postaları Kıbrıs'ın imajını etkileyecek"

Anastasiadis: "Sızdırılan Rus e-postaları Kıbrıs'ın imajını etkileyecek"

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis, Eleni Loizidou'nun sızdırılmış e-postaları nedeniyle Kıbrıs'ın da kendisini savunmak zorunda kaldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 03/12/17 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis: "Sızdırılan Rus e-postaları Kıbrıs'ın imajını etkileyecek"
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Ali R. Çatal

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis, Loizidou'nun, sızdırılan ve kara para aklamaktan Rus ajanlığına kadar pek çok ithamla karşılaşmasına neden olan e-postalarının, Güney Kıbrıs'ın hem Rusya hem de Batı ile ilişkilerini zedeleyebileceği iddiasını dillendirdi.

Anastasiadis, Batı'daki 'bazılarının' Güney Kıbrıs'ın bizzat Rusya tarafından kontrol edildiğini veya söz konusu durumun Rusya'nın yararına olduğunu savunmak için bu meseleden yararlanacağını iddia etti.

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis, Eleni Loizidou'nun sızdırılmış e-postaları nedeniyle Kıbrıs'ın da kendisini savunmak zorunda kaldığını söyledi.

Anastasiadis, Alpha TV istasyonuna verdiği ve CyprusMail e-haber portalında yayımlanan röportajda, bu meselenin 'geleneksel müttefik' Rusya ile sorunlara neden olabileceğini ve iki ülke arasında uygunsuz durumların doğmasıyla sonuçlanabileceğini söyledi.

Rum yönetimi lideri Anastasiadis, "Bu konuyu ele alış şeklimizde son derece dikkatli ve hassas olmalıyız" derken; "Ne yazık ki halka akseden açıklamalar ve ithamlar, 'geleneksel dost' Rusya ile ilişkilerimizde sorunlara neden olabilir ve bu da o rejime veya hükümete tabi olduğumuzu iddia eden Avrupalı diğer ülkeler ile mevcut sorunları daha da kötüleştirebilir" çıkarımını paylaştı.

Anastasiadis, konuyla ilgili, herhangi bir yabancı hükümetle henüz temasa geçilmediğini de söyledi ancak Batı'daki 'bazılarının' Güney Kıbrıs'ın bizzat Rusya tarafından kontrol edildiğini veya söz konusu durumun Rusya'nın yararına olduğunu savunmak için bu meseleden yararlanacağını iddia etti.

"Putin muhaliflere zulmettiğinde, onunla iş birliği yaptığımızı iddia eden Putin karşıtları da var" iddiasını da dillendiren Anastasiadis, eleştirilere neden olan duruma dair önceden bilgi sahibi olunduğunu öne süren herhangi bir kanıt bulunmadığından, 'güvenlik protokolünü koruma amacıyla' kişisel bir e-posta hesabı kullanmamasından dolayı Kostas Klerides'in herhangi bir sorumluluğa sahip olmadığını da savundu.

"Bu onun sorumluluğu"

"Ülkeyi zor durumda bıraktı ve müttefiklerimiz ya da Rus dostlarımızla ülkemiz için sorun yarattı" dediği Loizidou'nun başarısızlıklarının yolsuzluk değil; 'eylemlerinin ciddiyetini anlamamak' olduğuna inandığını söyleyen Anastasiadis, sızıntının da devletin siber güvenlik protokollerindeki zayıflıkları gösterdiğini ifade etti.

Rum lider, "Sızdırılan e-postalar, güvenlik erişim kodları gerektiren çalışma bilgisayarından gelmedi. Sorun, kendi kişisel bilgisayarını kullanması ve bu güvenlik protokolünün ihlali notunu da düştü."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.