GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Rum polisine yüksek teknoloji teçhizatlar

Rum polisine yüksek teknoloji teçhizatlar

Rum polis teşkilatının envanterine yüksek teknoloji teçhizatları eklemekte olduğu haber verildi.

Yayın Tarihi: 11/12/17 12:10
okuma süresi: 3 dak.
Rum polisine yüksek teknoloji teçhizatlar
A- A A+
Politis, Rum polisinin edindiği "akıllı polis" terimiyle ifade edilebilecek teknoloji ürünlerinden birinin; iki saat havada kalabilme, saatte 30 kilometre hıza erişebilme ve termal kamera kullanarak gece takibi de yapabilme kabiliyetine sahip insansız hava aracı (uçak görünümlü) olduğuna dikkat çekti, aracın fotoğrafını da yayımladı.
Rum polisi ayrıca, yol ağının izlenmesi, binaların veya VIP kişilerin konuk edildiği mekanların izlenmesi, yangın ve benzeri durumlarda hasar tespiti gibi operasyonel görevlere katkı sağlayacak bir de drone edindi. 22 devriye aracına M-ANPR olarak bilinen elektronik plaka tanıma sistemi yerleştirildi. 360 polis aracına otomatik araç konum belirleme sistemi (AVL) sistemi takıldı.
Polis 2015'ten beridir, yollardaki "koyu noktalar" ile suçla ilgili yüksek risk bölgelerini analiz ve haritalandırma yapabilen "Coğrafi Bilgi Sistemi" (GIS) kullanıyor. Geniş menzilli ve Hellas-Sat uydusu aracılığıyla canlı görüntü ve ses aktarım sistemi barındıran havadan görsel takip sistemi de bulunuyor.
Rum polisi kısa süre önce "merkezileştirilmiş alarm sistemini", sisteme bağlı bulunan ev, işyeri, devlet daireleri vb. yerleştirilmiş alarm sistemlerinden, aynı anda 2 bin uyarıyı yönetecek şekilde geliştirildiğini açıkladı. Söz konusu sistem bu iyileştirmeden önce sadece 10 eşzamanlı çağrı kabul edebiliyordu.
Fileleftheros ise Rum polisinin en zayıf noktasının kundaklama, kundaklama girişimleri ve bombalamalar olduğunu, çok sayıdaki kundaklama vukuatından yalnızca yüzde 14'ünün aydınlatılabildiğini yazdı.
Habere göre Rum polisinin bombalama olaylarını aydınlatmadaki durumu çok daha kötü çünkü bu yıl meydana gelen toplam 21 bombalama olayından hiçbirini aydınlatamadı. Soygunları aydınlatmada da sorun yaşayan polis, bu yılki 56 soygun vakasından yalnızca 32'sini aydınlatabildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.