GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

ABD Büyükelçisi, Kıbrıslı Rumların güvenlik konularındaki desteğinden mutlu

ABD Büyükelçisi, Kıbrıslı Rumların güvenlik konularındaki desteğinden mutlu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty, büyükelçiliğin Kıbrıslı Rum yetkililerinden aldığı güvenlik konularındaki desteğinden mutlu olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 12/12/17 07:30
okuma süresi: 2 dak.
ABD Büyükelçisi, Kıbrıslı Rumların güvenlik konularındaki desteğinden mutlu
A- A A+

Pazartesi günü Limasol belediyesini ziyaret eden Büyükelçi Doherty, şehirdeki birçok değişikliği yorumladı ve şehrin yenilenmesini ve büyük enerjisini hissettiğini ifade etti.

"Şehirde olanları görmek gerçekten oldukça dikkate değerdir" diyen Doherty, belediye yetkilileriyle görüşmesiyle ilgili olarak da üniversitenin rolünden bahsettiklerini ve kendisinin Limasol'daki tüm bu değişiklikleri görmenin heyecan verici olduğunu, Güney Kıbrıs'taki tüm Amerikan yatırımlarının Limasol'a etkisini de bildiğini kaydetti.

Ortadoğu'daki durumdan ABD'nin ne kadar endişeli olduğu sorusuna verdiği yanıtta Büyükelçi, "Açıkçası bölgedeki tüm olayları izliyoruz, aylardan beri izliyoruz" şeklinde konuştu.

"Kıbrıslı yetkililerin talebimiz olduğunda güvenlik konularında vereceği destekten çok mutluyum. Ancak şimdi her şeyin sakin olacağını umuyoruz ve hiçbir şeyin olumsuz etkisi yoktur" diyen ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü tanımaktan pişman olup olmadığı sorusuna Büyükelçisi, "Başkan bu kararı bir partneri ile istişare ederek aldı ve bu Başkan'ın kararıdır, Beyaz Saray'ın kararıdır, bu Yönetimin görüşüdür. Biz burada Başkan'ı destekliyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.