GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Güney'de seçim için 6,600 yeni seçmen seçmen kütüğüne kaydoldu...

Güney'de seçim için 6,600 yeni seçmen seçmen kütüğüne kaydoldu...

Güney Kıbrıs'ta Gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için bugün Resmi Gazete'de İçişleri Bakanlığı'nın bir kararnamesi yayımlandı.

Yayın Tarihi: 15/12/17 17:03
okuma süresi: 3 dak.
Güney'de seçim için 6,600 yeni seçmen seçmen kütüğüne kaydoldu...
A- A A+
Güney Kıbrıs'ta gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için bugün Resmi Gazete'de İçişleri Bakanlığı'nın bir kararnamesi yayımlandı.

Buna göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaklaşık 6,600 yeni seçmenin seçmen kütüğüne kaydolduğu belirtildi.

Ancak yeni seçmenlerin seçim kütüklerine kaydolma ilgileri hala düşük görülüyor.

Seçim Dairesi Başkanı Demetris Demetriou Kıbrıs Haber Ajansı'na (KHA) yeni seçmenlerin Cuma sabahına kadar yaptıkları başvurunun yaklaşık 6,600 kişi olduğunu oysa yeni seçmen sayısının 40,000 olduğunu söyledi.

Seçim kütüğüne kayıt yaptırmak için son gün 18 Aralık olarak açıklandı.

Demetriou, Çarşamba ve Perşembe günü başvuruların önceki günlere göre biraz daha yüksek olduğunu ancak bir önceki seçimlerin yapıldığı 2013 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında bu rakamın çok düşük kaldığını ifade etti.

2013'te seçmen kütüğüne son başvurma tarihinden beş gün önce başvuru sayısının günlük 1250 kişi olduğunu bu kez sayının günde 500 kişi olduğunu kaydeden Demetris Demetriou, 2013'te başvuru yapan yeni seçmenlerin toplam sayısının yaklaşık 16 bini bulduğunu anlattı.

Demetriou, 28 Ocak'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine giden yoldan bir sonraki dönüm noktasının, 29 Aralık'ta adaylık başvuruları olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda bir sonuca ulaşılamaması halinde 4 Şubat'ta ikinci tur seçim yapılacak.

Demetriou, seçim merkezlerine çalışmak için de kamu sektöründe çalışanların ilgisinin arttığını, işsiz üniversite mezunlarının ilgisinin ise çok düşük olduğunu duyurdu. Yurt dışından oy kullanmak isteyen seçmenlerin sayısının 8 binden fazla olduğuna, bu sayının 2013'te 13,500 olduğuna dikkati çekti. Yurt dışında yaşayan seçmenlerin başvuru süresi de 18 Aralık oluyor.

Demetris Demetriou, şu ana kadar yapılan başvurulara göre, Yunanistan ve Birleşik Krallık'taki şehirlere ek olarak Berlin, Brüksel, Paris, Prag, Sofya ve Lahey'de de seçim merkezlerinin faaliyet göstereceğini, ilk kez Lahey'de bir seçim merkezinin açılacağını, burada oy kullanacak seçmenlerin sayısının 50'den fazla olduğunu kaydetti.

New York, Bahreyn'de Manama, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai ve Katar'da Doha'da da seçim merkezleri açılacak.

2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, adaylar şu anda görevde olan Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, bağımsız Stavros Malas, Demokratik Parti lideri Nikolas Papadopoulos, Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yiorgos Lillikas ve ELAM lideri Christos Christou.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.