GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Hükümet Sözcüsü: "ENİ'nin çalışmaları planladığı gibi devam ediyor"

Rum Hükümet Sözcüsü: "ENİ'nin çalışmaları planladığı gibi devam ediyor"

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulides, 6. parselde sondaj çalışmalarında bulunan ENİ şirketinin çalışmalarının planladığı gibi devam ettiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 16/01/18 08:15
okuma süresi: 2 dak.
Rum Hükümet Sözcüsü: "ENİ'nin çalışmaları planladığı gibi devam ediyor"
A- A A+


Rum Başkanlık Sarayı'nda açıklamada bulunan Christodoulides, ENİ'nin Güney Kıbrıs'ın MEB'indeki çalışmalarının süresi hakkında basın mensuplarının bir sorusuna "her şey planladığı gibi devam ediyor" yanıtı verdi.

Sözcü, şu ana kadar henüz not edilecek bir şey bulunmadığını, "olsa bile resmi olarak açıklanmayacak" şeklinde konuştu. "Bir sondajın ilk önce tamamlanması gerekir ve devamla sonuçlar değerlendirilecek ve bunun ardından açıklamalar yapılacak" dedi.

Bugün Güney Lefkoşa'da yapılacak Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün üçlü zirveye değinen Sözcü, Ürdün Kralı'nın iki boyutlu varlığına atıfta bulundu ve üçlü zirveden önce Kıbrıs ve Ürdün heyetleri arasında ikili görüşmeler, istişareler yapılacağını açıkladı.

Sözcü, Ürdün Kralı'nın bir yıl içerisinde adaya yaptığı ikinci ziyareti olacağını ifade ederek, Ürdün Kralı'nın 2016 yılın sonunda Ürdün'ün Güney Kıbrıs Büyükelçiliğinin açılışında katıldığını söyledi.

Kralın Güney Kıbrıs'a yapacağı ziyaretinin Güney Kıbrıs'ın komşu ülkeler ile ilişkilerini güçlenmesi çabaları çerçevesinde yer aldığını ifade eden sözcü, "Ürdün Başbakanı, Dışişleri, Enerji ve Koordinasyon Bakanları ve diğer üst düzey yetkilileri Kral'a eşlik etmeleri önemlidir ve bu çerçevede Kıbrıs ve Ürdün arasında bir dizi anlaşma imzalanacak" dedi.

Sözcü ayrıca bugün Yunanistan, Ürdün ve Kıbrıs Cumhuriyeti arasında da ilk üçlü işbirliği imzalanacağını belirtti.
Lefkoşa Beyannamesi hakkındaki bir soruya Sözcü Christodoulides, Lefkoşa Beyannamesinde üç ülkenin bölgesel konulardaki ortak yaklaşımlarını içereceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.