GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Silikiotis, doğalgazla ilgili olası işbirliği için İsrail'e gidiyor

Silikiotis, doğalgazla ilgili olası işbirliği için İsrail'e gidiyor

Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis, doğalgazla ilgili olası işbirliği için temaslarda bulunmak üzere 11 Haziran'da İsrail'e gidiyor.

Yayın Tarihi: 16/05/12 10:51
okuma süresi: 3 dak.
Silikiotis, doğalgazla ilgili olası işbirliği için İsrail'e gidiyor
A- A A+

Politis gazetesi "Neoklis Silikiotis 11 Haziran'da İsrail'e" başlığıyla aktardığı haberinde, Güney Kıbrıs'ın tek yanlı ilan ettiği "Münhasır Ekonomik Bölgesi" içerisindeki 12. parselde sondaj çalışmaları yapan Noble Energy şirketi ile Rum Hükümeti arasındaki diyalogda sona yaklaşılıyor olmasına ve tarafların, kısa bir süre içerisinde doğalgazın sondajı, taşınması ve işlenmesi için karar alacak olmasına rağmen, Rum Yönetimi'nin İsrail ile doğalgaza ilişkin işbirliği yapılması perspektifiyle, İsrail ile olan temaslarını devam ettirdiğini yazdı.

Gazete, Silikiotis'in İsrail'deki temasları çerçevesinde, İsrail Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Uzi Landau ve diğer Hükümet yetkilileriyle görüşeceğini kaydetti.

Silikiotis'in temaslarının gündeminde, İsrail doğalgazının Vasiliko'da inşa edilecek olan doğalgaz sıvılaştırma terminalinde, İsrail'in doğrudan müdahil olacağı veya olmayacağı bir prosedür çerçevesinde sıvılaştırılması konusunun bulunacağını belirten gazete, Rum Yönetimi'nin sıvılaştırma terminalinin işleyişine önemli ölçüde dahil olacağını yazdı.

Gazete Silikiotis'in, Güney Kıbrıs'ın elektrik üretimi için temin edilmesi düşünülen doğalgaz için, Tamar'dan Vasiliko'ya boru hattı döşenmesi ve geçici bir süreliğine İsrail'den doğalgaz alınması için zemin arayacağını kaydetti.

Haberde, Silikiotis'in dün yaptığı açıklamalarda, yarın (Perşembe) Noble Energy Müdürü John Tomich ile görüşeceğini, önümüzdeki hafta içerisinde de Rum Bakanlar Kurulu tarafından atanan temas grubunun, şirket heyetiyle temaslarda bulunacağını söylediği belirtildi.

Habere göre Silikiotis, bu toplantının, planların hayata geçirilmesi için karar alınması ve anlaşma imzalanması öncesinde, temas grubu ile Noble Energy şirketi arasında yapılacak en son toplantı olabileceğini kaydetti.

Fileleftheros gazetesi de "Silikiotis-Noble Baş Başa" başlığıyla aktardığı haberinde, Silikiotis ile Tomich'in yarın yapacakları görüşmede, 12. parselde bulunan doğalgazın sondajı ve hidrokarbon yataklarının değerlendirilmesi planlarıyla ilgili karşılıklı bilgilendirme ve koordinasyon yapacaklarını yazdı.

Simerini gazetesi de "Bugün Partilerle, Yarın Noble İle" başlığıyla yansıttığı haberinde, Silikiotis'in bugün siyasi partilerle, Noble Energy ile olan temasların hangi aşamada bulunduğuyla ve ikinci tur imtiyaz hakkı ihalesiyle ilgili bilgilendirme yapacağını yazdı.

Haberde, Silikiotis'in dün yaptığı açıklamalarda, Rum Hükümeti ile Noble Energy şirketi arasındaki diyaloğun son aşamasına gelindiğini ve şirketin planlarının, ilan edilen takvimlere göre ilerlediğini söylediği kaydedildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.