GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kayıplara ilişkin kimlik tespit etme programı

Kayıplara ilişkin kimlik tespit etme programı

Rum Genetik Enstitüsü'nün, kayıp kimlik tespit etme programına ilişkin olarak Kayıp Şahıslar Komitesi ile henüz ilgili sözleşmeyi imzalamadığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 20/05/12 13:30
okuma süresi: 2 dak.
Kayıplara ilişkin kimlik tespit etme programı
A- A A+

Kathimerini gazetesi, bir süredir bu konuda hakim olan anlaşamazlıkların aşılamadığını, UNDP'nin programa ilişkin olarak çıktığı ihalenin sonuçlanması ve de bu ihalenin Bosna'daki "International Commission Missing Persons" (ICMP) verilmesine karşın, Rum Genetik Enstitüsüne bu konuda bir fırsat daha verildiğini yazdı.

Gazete Genetik Enstitüsü'nden, yeni koşullarla sunulan yeni paketi, kabul edip etmediği konusunda yarına kadar cevap vermesinin istendiğini de belirtti.

Gazete, "Türk tarafından bilgilere dayanarak" Kayıp Şahıslar Komitesi'nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük'ün, ICMP'ye kemik örneklerini taşımak için Saraybosna'ya gideceğini ileri sürdü.

Gazetenin iletişime geçtiği ICMP Müdürü Catherine Boberger, Kıbrıs'taki kayıpla konusunu uzun zamandan beridir takip ettiklerini söyledi.

Kendisinin şahsen, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi üyeleriyle görüştüğünü, duruma yardımcı olmaları için ICMP'den uzmanları Kıbrıs'a gönderdiklerini, buraya gelen Kayıp Şahıslar Komitesi'nden heyetler ve personele ilişkin olarak değişim (takas) yaptıklarını ifade eden Boberger, Komite ve Genetik Enstitüsü arasında sorunların bulunduğunu bildiklerini ancak şahsi olarak çok fazla ayrıntı bilmediğini söyledi.

Kıbrıs'tan olan kayıpların kemik örneklerine ilişkin kimlik tespitinin ne zaman başlayacağı konusundaki bir soru üzerine Boberger, "Bilmiyorum. Bunu Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi'ne sormanız gerekecek" şeklinde yanıt verdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.