İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

Orun: "Su hepimizindir, bilinçli kullanalım"

Orun: "Su hepimizindir, bilinçli kullanalım"

İskele Belediyesi 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla, içilebilir ve sürdürülebilir su kaynaklarının etkin kullanımına dikkat çekmek için halka bilgilendirici broşür dağıttı.

Yayın Tarihi: 21/03/14 11:21
okuma süresi: 3 dak.
Orun: "Su hepimizindir, bilinçli kullanalım"
A- A A+

İskele Ecevit Meydanı'nda gerçekleştirilen buluşmada, halkın dikkati azalan su kaynaklarına çekilerek, suyun bilinçli kullanımı teşvik edilmeye çalışıldı. Suyun yaşamsal önemine işaret edilen etkinliğe İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Belediye Müdürü Tahir Musalar, Başkan Danışmanı Mehmet Erkul ve belediye personeli katkı koyarken, buluşmaya halkın ilgisi ve desteği yoğun oldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, her yıl Dünya Su Günü'nde temiz içme suyu ile ilgili değişik konulara ışık tutulduğuna işaret edilerek, bu yılın Su ve Enerji arasındaki bağlılığa adandığı ifade edildi. "Yeşil ekonomide" sürdürülebilir su kaynaklarının hayati önem taşıdığı belirtilen açıklamada, dünya üzerindeki bölgelere eşit miktarda ve hijyen su sağlanması konusunda yaşanan adaletsizliklere vurgu yapıldı. Ayrıca, küresel enerjinin yaklaşık %8'inin farklı noktalardaki tüketiciye su pompalamada, arıtmada ve suyu taşımada harcandığına dikkat çekildi.

Dünya Su Günü hakkında bir açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, ülkemizde özelde İskele'de yaşanan su sıkıntısına işaret ederek, suyun tasarruflu ve bilinçli kullanılmasına dikkat çekti. Adamızda bu yıl yaşanmakta olan kuraklığa vurgu yapan Başkan Orun, mevcut su kaynaklarının ve enerjinin çağdaş yönetim modelleriyle ele alınmasının sürdürülebilir çevre için önemli olduğunu belirtti.

Anavatan'dan gelecek suyun yaşamsal önemine işaret eden ve can suyu olarak adlandıran Orun, stratejik su yönetimi planlarıyla sürdürülebilir ekonomik ve tarım politikalarının oluşturulmasının önemine vurgu yaptı. Suyun bilinçli kullanımın mevcut su kaynaklarının adil ve eşit dağıtılabilmesini sağlayacağını belirten Orun, "Su hepimizindir. Kullandığımız Su da tüm vatandaşlarımızın hakkı olduğunu unutmayarak bilinçli hareket edelim" diye sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.