İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

İskele Belediyesi 5. Kültür ve Sanat Günleri son buldu

İskele Belediyesi 5. Kültür ve Sanat Günleri son buldu

10. Yılı Şerefine düzenlenen Konserde Birinci bölümde Nihavent Makamındaki 10 eser yer aldı. İkinci bölümde ise unutulmaz eserlerin yer aldığı konserde 11 eserlerin yer aldığı bölümde ise unutulmaz eserler koro ile birlikle eşlik edilerek hep birlikte konsere eşlik etti.

Yayın Tarihi: 01/04/14 10:33
okuma süresi: 4 dak.
İskele Belediyesi 5. Kültür ve Sanat Günleri son buldu
A- A A+

Sunuculuğunu Melike Kavaf GENÇAYLI' nın yaptığı, Şef Gülüşan GAZANFER' in yönettiği konserde unutulmaz güzel bir geceye damgasını vurdu.

KTSM Derneği Başkanı Dr. Turgay AKALIN Konuşmasında derneğimiz Lefkoşa Kaymakamlığı'nca tescilinin yapıldığı 18 Şubat 2004 tarihinden bu yana geçen 10 yıl içerisinde, başta Lefkoşa olmak üzere sırasıyla Gazi mağusa, İskele, Girne ve Yeni Erenköy'de sayısı 30'u aşan Türk sanat müziği konserleri vermiş olduğunu dile getiren AKALIN;

Derneğin, bir yandan KKTC'de Türk sanat müziğini en geniş halk kitlelerine ulaştırıp sevilmesi için uğraş verirken, hemen her konserimizde Kıbrıslı Türk bestecilerin eserlerini de icra edip ülkemiz kültür ve sanatına katkıda bulunan bu değerli bestecilerimizi de siz Türk sanat müziği sevenleri ile buluşturduğunu dile getirdi.

Büyüyüp erginleşen çocuklar nasıl ki zamanı gelince aileden ayrılıp kendi yuvalarını kurarlar işte bu 10 yıl içinde aramızdan ayrılanlar da başka TSM dernekleri ve koroları kurarak ülkemizde TSM'ne hizmet etmeye devam ettiler. Bir kısım üyemiz de gerek kendi istekleri ile gerekse de Allah'ın rahmetine kavuşarak aramızdan ayrıldılar. Onların bıraktığı görevi yeni arkadaşlarımız devraldı. Gerek aramızdan ayrılanlara gerekse de halen dik duruşları ile bu misyonu KTSMD çatısı altında sürdürmeye devam eden başta koro şefimiz Gülüşan Gazanfer olmak üzere tüm saz ve koro elemanlarına, misyonumuzu sürdürmekteki inanç ve başarılarından dolayı sonsuz teşekkür etti.

Konserin iki bölümden oluştuğunu anlatan AKALIN; İlk bölümümüzde bugüne kadar repertuarlarımızda yer alan Kıbrıslı Türk bestecilerimizin kulaklarımızda yer etmiş çoğu eseri var. İkinci bölüm ise sizi koltuğunuzdan kaldıracak denli coşku yaratacağını anlattı.

Akalın; Beşincisini tamamlamak üzere olduğumuz İskele Kültür Sanat buluşması ülkemizin kültür sanat alanında en önemli başarılarından birini Sayın İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun bu başarının en önemli mimarlarından olduğunu dile getirdi.

Sayın Halil İbrahim Orun ve İskele Belediye Meclisi üyelerinin İskele'yi şiir alanında uluslararası bir marka haline getirmek için gösterdikleri çaba takdire değerdir.

Bu faaliyetlere ek olarak bundan sonraki yıllarda İskele'de, Türkiye ve diğer Türk Cumhuriyetleri'nin Türk Müziği Korolarının da yer alacağı uluslararası bir Türk Müziği buluşmasının yapılması da artık düşünülmeli olduğunu sözlerine ekleyerek Orun ve ekibinden bu konuda gereken gayreti göstermesini diliyorum. Böylece mesarya'nın merkezi durumundaki İskele, şiir-müzik ve belki de tiyatro alanında giderek uluslararası bir kültür-sanat buluşma merkezi haline gelecektir. Bu konudaki çalışmalarında da İskele Belediyesi'ne elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Koromuzu bu geceki TSM konserini vermek için İskele'ye davet eden, başta İskele Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Orun ve Belediye Meclisi üyelerine, düzenleme komitesi ve belediye çalışanlarına ve siz çok değerli TSM sevenlerine en içten sevgi ve teşekkür etti.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim ORUN Konuşmasında; KTSM Derneğinin Kuruluşundan bu yana Kıbrıslı Türk bestecilerinin eserlerine değer vererek bizlerle buluşturan deneğe teşekkürlerini sundu. Tüm Eserleri severek dinlediğini dile getiren Orun, İskele Belediyesinin 5. Kültür ve Sanat Günlerinin son gününde bizlere doyumsuz bir gece yaşatan KTSM Derneğinde Özverili bir şekilde katkı sağlayan tüm koro ekibine teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.