İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

Bozkırlı: "İskele'de yapılacak istihdamlarda kadınlara öncelik tanınacak"

Bozkırlı: "İskele'de yapılacak istihdamlarda kadınlara öncelik tanınacak"

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) İskele Belediye Başkan adayı Bilen Sayılı Bozkırlı, seçim gezilerinde "İskeleli Kadınlarla İşbirliği Sözleşmesi" adını verdiği sözleşme imzalıyor.

Yayın Tarihi: 23/06/14 19:04
okuma süresi: 2 dak.
Bozkırlı: "İskele'de yapılacak istihdamlarda kadınlara öncelik tanınacak"
A- A A+

CTP-BG'den yapılan açıklamaya göre, sözleşmede ve konuşmalarında İskele'yi kadınların emeğiyle kalkındırma hedefinden söz eden Bozkırlı, göreve gelmeleri halinde girişimci kadınların en büyük destekçisi olacaklarını kaydetti.

Bozkırlı, belediye bünyesinde kurulacak bir birimle iş kurmak isteyen girişimci kadınlara gerekli konularda eğitim verileceğini, ayrıca bu alanda sosyal etkinlikler de düzenleneceğini belirtti.

İskele'de kurulacak bir kooperatifle kadınların emeklerine sahip çıkılacağının altını çizen CTP-BG adayı Bozkırlı, kadınların üretimlerinin pazarlanmasını sağlayacaklarını söyledi. Göreve gelmeleri halinde İskele Belediyesi'nde yapılacak istihdamlarda kadınlara öncelik tanınacağını da dile getiren Bozkırlı, İskele Belediyesi'ndeki 145 personelden sadece 4'ünün kadın olduğunu kaydett.

Bozkırlı, İskele'de engelli çocuklara ve yaşlılara özel bakım hizmeti verileceğini ve bunun da kadın duyarlılığı ve özeniyle yapılacağını söyledi. Bozkırlı, İskele'de Kadın Kent Kurultayı oluşturacaklarını ve burada bölgedeki kadınların sorunlarını ele alınacağını anlattı.

Kadınların kişisel gelişimlerine katkıda bulunulacağını da ifade eden Bilen Sayılı Bozkırlı, kurulacak, Kişisel Gelişimi Destekleme Kursları'yla kadınlara çeşitli konularda eğitim vereceklerini söyledi.

İskele'de "Kadın Danışma Meclisi"ni kurarak, katılımcı belediyecilik ilkesi doğrultusunda hareket edeceklerini kaydeden Bozkırlı, İskele Belediyesi'ne ait düğün salonunun evlenecek gençlere ücretsiz verileceğini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.