İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

Bozkırlı'dan kronik hastalara sosyal belediyecilik sözü

Bozkırlı'dan kronik hastalara sosyal belediyecilik sözü

CTP-BG İskele Belediye Başkan adayı Bilen Sayılı Bozkırlı, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile birlikte İskele'nin köylerini gezdi. Bozkırlı kronik hastalara sosyal belediyecilik sözü verdi.

Yayın Tarihi: 25/06/14 17:50
okuma süresi: 2 dak.
Bozkırlı'dan kronik hastalara sosyal belediyecilik sözü
A- A A+

CTP-BG Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre önce İskele Sağlık Ocağı'nı ziyaret eden CTP'li heyet, ardından İskele'de "Demokrasi Ağacı" altında vatandaşlarla sohbet etti.

Bozkırlı ve Gülle ardından İskele'de ve köylerde hasta ziyaretlerinde bulundu.

GÜLLE: "BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sosyal belediyeciliğin önemini vurgulayarak, Bilen Sayılı Bozkırlı'nın bu tür projeler geliştirmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Sağlık Bakanlığının bu projeler çerçevesinde belediyelerle her zaman işbirliğine hazır olduklarını, fakat bu hizmetleri gerçekleştirmek için öncelikle sosyal belediyecilik anlayışına sahip belediyelere gerek olduğunu belirtti.

Diyaliz hastalarının hastane ulaşımlarının belediye tarafından sağlanmasına destek veren Gülle, araçlarda görevli olacak hemşirelerin de Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendireceğini söyledi.

BOZKIRLI: "HASTALAR ÜCRETSİZ TAŞINACAK"

Bozkırlı, diyaliz hastaları gibi kronik sorunları olan ve sürekli olarak hastaneye gitmek zorunda olan hastalara, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde destek olacaklarını belirti.

Özellikle diyaliz hastalarının haftada 3 kez hastaneye gitmeleri gerektiğine ve her ziyaretin yaklaşık 4 saat sürdüğüne dikkat çeken Bozkırlı, göreve geldiklerinde bu hastaların ulaşım hizmetlerini ücretsiz olarak üstleneceklerini söyledi.

Böylelikle, diyaliz hastalarının bir refakatçiye gerek kalmadan hastaneye gidebileceğini ve böylelikle ailelerin iş kaybı ve ulaşım giderleri yüzünden oluşacak maddi kayıplarının azaltılacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.