İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

İskele Festivali'ni yeni ve eski başkan birlikte açtı!

İskele Festivali'ni yeni ve eski başkan birlikte açtı!

46. Geleneksel İskele Festivali dün akşam düzenlenen törenle açıldı.

Yayın Tarihi: 02/07/14 09:16
okuma süresi: 4 dak.
İskele Festivali'ni yeni ve eski başkan birlikte açtı!
A- A A+

13 Temmuz'a kadar devam edecek olan festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber gerçekleştirdi.

Festival kapsamında ayrıca, 19. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali de gerçekleştiriliyor.

Halk Dansları Festivali'ne, KKTC ve Türkiye'nin yanı sıra , Kanada, Şili, Romanya, Gürcistan ve ,Tayland'dan ekipler katılıyor.

46. Geleneksel İskele Festivali'nde 30'a yakın etkinlik gerçekleştirilecek.

Ecevit Meydanı'nda yer alan festivalin açılış töreninde, kortejin ardından eski ve yeni Belediye Başkanları Halil İbrahim Orun ile Hasan Sadıkoğlu, birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koydular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Orun ve Sadıkoğlu yine birlikte festival ateşini yaktılar.

Türkçe ve İngilizce dillerinde "Barış, Dostluk, Sevgi" yazılı balonlar ile barış için güvercinler uçuruldu.

Halk Dansları Festivali'ne katılan ekiplerin gösteri sunduğu açılış töreninde, konuk ekipler ülkelerinden getirdikleri otantik hediyeleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na takdim ettiler.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun konuşmalarının ardından festivalin açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, İstanbul Büyükçekmece Barış Manço Kültür ve Sanat Merkezi'nin el sanatları sergisinin de açılışını yaptı.

Törende ayrıca, 20 yıllık belediye başkanlığı görevi sona eren Halil İbrahim Orun'a hizmetleri nedeniyle yeni seçilen Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, İskele Festivali'nin ülkenin en güzel festivallerinden biri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, festival kapsamında değişik ülke kültürlerinin birleştirildiğini vurgulayarak, festivalin halkın bir araya gelip kaynaşması açısından önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, festivallerin Kıbrıs Türk varlığının dış dünyaya gösterilmesi açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Halil Orun'un 20 yıllık hizmetinin ardından görevi genç bir belediye başkanına devrettiğini belirten Eroğlu, yeni belediye başkanının Orun'un tecrübelerinden yararlanacağını kaydetti.

Eroğlu, İskele Belediyesi bünyesinde yürütülen mevcut projelerin devam ettirilmesini istedi.

Eroğlu, hükümetin katkı paylarında atış yapmasıyla birlikte, belediyelerin altyapı eksikliklerinin giderilebileceğine dikkat çekti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'de Larnaka'daki festivalin kendisinin çocukluk anılarında önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Siber, festivalin barış, sevgi ve dostluk temasıyla gerçekleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu, değişik folklor gösterileri ile kültürlerin bir araya getirildiğini ifade etti.

ORUN

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun da, 46 yıl önce Larnaka'da yaktıkları festival ateşini büyüterek geliştirdiklerini, dünyayı saran ışık demeti haline getirdiklerini kaydetti.

Orun, Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında bugüne kadar binlerce genci konuk ettiklerini ve Kıbrıs Türk kültürü ve misafirperverliğini gösterdiklerini söyledi.

İskele'nin büyüyüp geliştiğini, ilçedeki kamu binaları eksikliğinin ise hükümetin olanakları çerçevesinde çözüleceğini belirtti.

Orun görev yaptığı süre içerisinde belediyecilikte büyük hizmetlere imza attıklarını, Sahil Projesi'nin bir başka örneğinin Kıbrıs'ta olmadığını kaydetti.

Demokrasinin hazmetme rejimi olduğunu söyleyen Orun, "İskele'de seçimde kaybeden yok, kazanan İskele halkı" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.