İSKELE
okuma süresi: 5 dak.

Eroğlu: "Büyükkonuk meydanında birlik ve beraberliği görüyorum"

Eroğlu: "Büyükkonuk meydanında birlik ve beraberliği görüyorum"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eko günlerin, düzenlendiği bölgenin gelişmesi, tanınması ve vatandaşların kucaklaşması açısından önemine vurgu yaparak, bugün Büyükkonuk meydanında ülkede en çok ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliği gördüğünü, bunun da geleceğe dönük umutlarının artmasına vesile olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 12/10/14 15:58
okuma süresi: 5 dak.
Eroğlu: "Büyükkonuk meydanında birlik ve beraberliği görüyorum"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Büyükkonuk Belediyesi'nin bu yıl 15.'sini düzenlediği eko günde yaptığı konuşmada, Büyükkonuk Eko Gün'ün, bölgenin tanıtılması yanında birlik ve beraberliğin sağlanması, ev hanımlarının marifetlerini sergilemesi bakımından fevkalade önemli olduğunu bildirdi.

Eroğlu, ülke ürünlerinin tanıtılması ve yaşatılması için düzenlenen eko günlerin gerçekleştirilmesine katkı koyan ve destekleyen herkesi kutlayarak, yeni Büyükkonuk belediye başkanına başarılar diledi.

Bu gibi etkinliklerin hem bölgeye gelir bakımından hem de vatandaşların kucaklaşması bakımından büyük yararlar sağladığına inanç belirten Eroğlu, bugün için ülkede en çok ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliği Büyükkonuk meydanında gördüğünü, bunun da kendilerini onurlandırdığını ve geleceğe dönük umutlarının artmasına neden olduğunu vurguladı.

Eroğlu, eko günde ev hanımlarının ürettiğini satmasını ve hayırsever kuruluş ve kişilerin sponsor olup desteklemesinin önemli olduğunu ifade ederek, tüm sponsorları ve ana sponsor KKTC Telsim'i kutladı, devamını diledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, eko günün, Büyükkonukluların el birliği ve gönül birliğiyle bölgelerine sahip çıkmasının bir göstergesi olduğunu belirterek, eko turizmin, doğayı koruyan, çevreyle barışık ve ekonomik gelir sağlayan bir turizm çeşidi olduğunu vurguladı.

Siber, eko turizmin ülke için çok uygun bir turizm çeşidi olduğunu kaydederek, ülkede eko turizm envanteri çıkarılması gerektiğini kaydetti, "Gelecek, eko turizme yatırım yapacak ülkelerin olacaktır dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, her yıl Büyükkonuk'ta iki kez düzenlenen eko günün her geçen yıl daha coşkulu ve kalabalık bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, hijyen koşullarına da dikkat edilmesinin ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Yorgancıoğlu, kültürün ve geleneklerin yaşatılması, geçmişten geleceğe taşınmasını sağlayan bu tür etkinliklere katkı koyan herkese teşekkür etti.

TALAT

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, eko günün bölgenin tanınması ve tanıtılması bakımından büyük önem taşıdığını, yerel ürün, çevre ve doğaya dikkat çekildiğini, saygı gösterildiğini belirterek, ülkedeki en büyük ihtiyacın da çevre ve doğaya saygı olduğunu vurguladı.

Talat, ülkede çoğu zaman yağış, su sıkıntısı ve kuraklık yaşandığını, kuraklık olunca çevrenin de büyük zarar gördüğünü vurgulayarak, kuraklığın tarım sektörünü olumsuz etkilemesi ve yer altı kaynaklarını azaltmasıyla herkesin etkilendiğine işaret etti.

Bu yüzden çevre bilincine sahip olmanın ülkeye de sahip çıkmak anlamına geldiğini ifade eden Talat, ülkeye sahip çıkılırsa ülkenin de halkını kucaklayacağını, bunun için çevre ve doğaya büyük önem verilmesini istedi.

AKÇA

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da konuşmasında, birçok kez katıldığı Büyükkonuk'taki eko günün her defasında daha da geliştiğini belirtti.

Bugün "bandabuliyam.com" adlı web sitesine girdiğini ve bütün el işi ve yiyeceklerin orada olduğunu, üreticisinin adının, iletişim bilgilerinin ve yerinin bulunduğunu ifade eden Akça, KKTC'nin her tarafındaki üreticisine buradan ulaşmanın mümkün olduğunu kaydetti, bundan etkilendiğini vurguladı.

Eko turizmin tuttuğunu, ürünlerin her yerde satıldığını belirterek, etkinliklerin de büyük bir coşkuyla artarak devam ettiğini kaydeden Akça, bunun ileriki günlerde daha da gelişeceğine inanç belirtti, Karpaz bölgesindeki otellerin gelişmesi ve turistlerin çoğalmasıyla da adanın gelişeceğini vurguladı.

Türkiye'den KKTC'ye gelecek suyun ülke için önemine de vurgu yapan Büyükelçi Akça, gelecek suyun Karpaz bölgesinde sulama amaçlı kullanımının olmayacağı için bazı serzenişler duyduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ama böyle bakmamak lazım. Şu anda şehirlerin içme kullanım suyu ihtiyacı için bütün yeraltı suları kullanılmıştır. Bu suyun gelmesiyle yeraltı suyu kullanımı artık şehirler için ihtiyaç olmayacak, kendini tazeleyecek ve tekrar ortam yeşillenecek."

Suyun tekrar arıtılmasıyla tarım da yapılabileceğini ifade eden Akça, böylece bu bölgenin daha da gelişeceğini ve ürün bakımından zenginleşeceğini kaydetti.

Büyükelçi Akça konuşmasında, eko günü düzenleyen belediyeyi ve katkı koyan herkesi tebrik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.