İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İskele'de düzenlenen törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İskele'de düzenlenen törenle kutlandı

İskele Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşku ile kutladı. Törenede İskele Belediye başkanı Hasan Sadıkoğlu,Üsteğmen Halil Aktoğrak, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğluları, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı , Türk Silahlı Kuvvetleri hazır bulundu.

Yayın Tarihi: 29/10/14 17:38
okuma süresi: 2 dak.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İskele'de düzenlenen törenle kutlandı
A- A A+

İskele Ecevit Meydanı'nda yer alan tören Çelenklerin Atatürk Büstüne konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okunmasıyla devam etti.

Tören olumsuz hava şartları nedeniyle İskele Belediyesi Kapalı Düğün salonunda yapıldı.

Törenin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri 28'inci Mekanize Piyade Tümen Hava Savunma Tabur komutanlığından Hava Savunma Üst Teğmen Halil Aktoprak yaptı.

Aktoprak, yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 28 Ekim akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırmış ve "Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz," demiştir. 29 Ekim günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan "Cumhuriyet" önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne vermiştir. Meclis önergeyi kabul etmiştir ve böylece Türkiye Devleti'nin yeni yönetimi biçimi Cumhuriyet, yeni ismi "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olarak belirlenmiştir. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Halk da cumhuriyetin ilanını sevinç ve coşku ile karşılamıştır.

Cumhuriyette, Atatürk'ün de söylediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerine temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır.''

Tören bölge okul öğrencilerinden Funda Kurşiniler, Kader Cilasın ve Melehat Telli'nin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.