İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

Larnaka Şehitleri anıldı

Larnaka Şehitleri anıldı

Larnaka Sancağı'na bağlı yerleşim birimlerinde milli mücadele yılları sırasında şehit düşenler anıldı.

Yayın Tarihi: 23/12/14 12:23
okuma süresi: 2 dak.
Larnaka Şehitleri anıldı
A- A A+

İskele Larnaka Şehitler Anıtı önünde saygı duruşu ile başlayan törende saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta konmasının ardından İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile İskele Mücahitler Derneği'nden Ali Abdurrrahmanoğlu konuştu, öğrenciler şiir okudu.

Anma töreni, din görevlisi tarafından şehitler için dua okunmasıyla tamamlandı.

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu törende yaptığı konuşmada, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitleri Anma Haftası'nın; şehitlerin verdiği mücadele açısından ders çıkarılması gereken bir hafta olduğunu kaydetti.

Sadıkoğlu, Rumların 1963 Noel'ini Türkleri yok etmek için kullandıklarını Larmaka Sancağı'na bağlı Türklerin Rumların Enosis hayallerine karşı dimdik ayakta kalarak mücadele verdiklerini söyledi.

Sadıkoğlu, Larnaka ve bağlı yerleşim birimlerinde 15 bin Kıbrıslı Türk'ün 55 bin Rum'a karşı mücadele verdiğini ve birçok şehit verildiğini söyledi.

ABDURRAHMANOĞLU

İskele Mücahitler Derneği'nden Ali Abdurrahmanoğlu da, Larnaka'daki Türk nüfusun Rum'un Enosis ve Akritas planlarına karşı direnerek mücadele verdiğini belirtti.

Abdurrrahmanoğlu, Larnaka kazası ve köylerinde çok acılar yaşandığını 173 şehit verildiğini, birçok insanın göçmen durumuna düştüğünü, birçok kayıplar verildiğini söyledi.

Abdurrrahmanoğlu, Atatürk ilke ve inkılaplarını yaşatmak, İstiklal Marşı ve ay-yıldızlı bayrak, ezan ve özgürlük için direnerek bugünlere gelinmesini sağladıklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.