İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu: "Yarış, demek spor demek, spor demek gençlik demek"

Eroğlu: "Yarış, demek spor demek, spor demek gençlik demek"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İskele'deki Atatürk Koşusu nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Yayın Tarihi: 26/12/14 14:15
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu: "Yarış, demek spor demek, spor demek gençlik demek"
A- A A+

Atatürk'ün Ankara'ya gelerek milli mücadeleyi başlatmasının anısına her yıl düzenlenen Atatürk Koşusu'nun iskele'deki töreni Ecevit Meydanı'nda gerçekleştirildi.

İskele Bekirpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Cumaoğlu'nun tüm okullar adına anıta çelenk koymasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Bekirpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Cumauoğlu yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin Kurtuluş Savaşı'nın en önemli olaylarından biri olduğunu belirterek, böylece Ankara'nın milli mücadelenin merkezi haline geldiğini ifade etti.

Cumaoğlu, bu günün KKTC'de de bayram değerinde kutlandığını kaydederek, koşuların 95 yıldır yapıldığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin çok önemli olduğunu, Ulu Önder'in mücadelenin nasıl olduğu ve olması gerektiğini dünyaya gösterdiğini, bundan nasibini alan Kıbrıs Türk halkının da verdiği mücadeleyi Barış Harekatı ile sınırları çizilen bir devlet çatısı altında barış ve huzur içerisinde yaşayarak sonuçlandırdığını belirtti.

"Yarış, demek spor demek, spor demek gençlik demek" diyen Eroğlu, spor yapmanın önemine işaret etti.

Sporun gençlik ve halk için çok önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, hareketsiz bir hayattan bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Eroğlu, "Hareketli demek bereketli demek, hareketli olan kazanır" dedi.

Eroğlu'nun konuşmasının ardından Atatürk Koşusu'nun startı Bekirpaşa Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Kırata Kasapoğlu tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törenin ardından İskele'deki Cuma Pazarı'nı gezerek esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.